Târgovişte. A 12-a zi de proteste faţă de „ciuma roşie“

Târgovişte. A 12-a zi de proteste faţă de „ciuma roşie“

Târgovişte. A 12-a zi de proteste faţă de "ciuma roşie"

12 târgovişteni au protestat, sâmbătă, în 12-a zi de la adoptarea OUG Nr. 13. Manifestanţii cer demisia Guvernului în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, purtând un drapel şi o pancartă pe care scrie „alegeri anticipate“.

 

VIDEO credit: Valentin Grigore (Facebook)

Proteste au loc şi în Bucureşti şi alte oraşe din ţară. Primele proteste în Piaţa Victoriei au avut loc în 31 ianuarie, în noaptea în care Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea unor pedepse.

În cele unsprezece zile de proteste, numărul record de manifestanţi a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: