Tabere organizate în vârf de munte, fără telefoane şi tablete. „Corpul cere să ieşim în natură, să nu mai stăm blocaţi între patru pereţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tabere scolare

Câteva zile petrecute departe de agitaţia cotidiană poate avea efecte nebănuite, atât asupra copiilor, cât şi asupra adulţilor. Taberele organizate în vârf de munte, fără telefoane şi tablete, îi face pe adolcenţi să redescopere prietenia, învaţă să fie ecologişti şi să se descurce în natură.

Tematica acestor tabere e variată, în funcţie de pasiunile şi vârstele participanţilor.

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ din Dâmboviţa derulează, în perioada 29 iulie - 2 august, în inima Bucegilor, în bazinetul Padina, un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Ca şi în taberele anterioare, de-a lungul celor 5 zile se va desfăşura un program complex care va include probe pline de adrenalină, dar şi instructive. 

Vorbim de căţărare şi rapel (asigurate) în Vărăria Mică, drumeţie la Turbăria Lăptici şi Cheile Tătarului, drumeţie pe platou la Babe, Sfinx şi Crucea de pe Caraiman, explorare Peştera Pustnicului şi vizitare Peştera Ialomiţei.

tabere scolare
tabere scolare

„În momentele de pauză se vor organiza ateliere de prezentare marcaje turistice, pericole în munţi, orientare sportivă, echipament de munte sau de alpinism etc. Cazarea va fi asigurată de primitoarele gazde de la Pensiunea Gura de Rai, locul unde din ce în ce mai mulţi turişti revin cu mare drag. Muntele, cu frumuseţile sale te îndeamnă la mişcare, iar mişcarea este sănătate curată. Vă aşteptăm alături de noi pe cărările Bucegilor”, ne-a spus Ileana Bocanciu, preşedinte al Asociaţiei „Floare de Colţ”.

Cei pasionaţi de informatică participă în această perioada (14-20 iulie) într-o tabăra la Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa. Participanţii au parte de 10 şedinţe de programare şi web design, dar şi de drumeţii, sesiuni de gătit la ceaun, jocuri în aer liber. 

„Astfel de tabere sunt extrem de utile. Corpul cere să ieşim în natură, să nu mai stăm blocaţi între patru pereţi”, spune Andreea, o tânără de 20 de ani, care în ultimii patru ani nu a ratat nicio tabără de genul acesta.

tabere scolare
tabere scolare

Asociaţia Chindia Jurasic Park derulează, de asemenea, în perioada 5 - 8 august, în zona oraşului Buşteni, la poalele Bucegilor, un proiect finanţat parţial de Primăria Târgovişte. Pe parcursul a patru zile, se vor face drumeţii spre Cascada Urlătoarea sau spre Platoul Bucegilor (Babe, Sfinx, Crucea Eroilor de pe Caraiman), probe pline de adrenalină în Parcul de aventură Kalinderu (tiroliană, tubing, roller coaster) sau ateliere de prezentare marcaje turistice, pericole în munţi, orientare sportivă, echipament de munte sau de alpinism etc.

Se asigură transport dus-întors pe ruta Târgovişte – Buşteni, cazare (camere cu două paturi şi grup sanitar propriu) şi masă (3 pensiuni complete) la C.P.P.I. Buşteni, echipament de rapel sau căţărare. Cadrele didactice au asigurate o gratuitate pentru 10 elevi.

Participanţii se împart pe categorii de vârstă. Cei mai mici au 4-7 ani, cei mai mari sunt adolescenţi. În funcţie de specificul taberei, părinţii sunt sfătuiţi ce să pună în bagaj şi ce să nu pună, li se spune care e programul, meniul, condiţiile de siguranţă şi actele necesare.

Astfel de tabere costă doar câteva sute de lei, în funcţie de locaţie şi de perioadă.

tabere scolare
tabere scolare


 

tabere scolare
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite