Sute de maşini controlate de inspectorii RAR. Câte rable prezentau pericol iminent de accident

Sute de maşini controlate de inspectorii RAR. Câte rable prezentau pericol iminent de accident

Peste 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în toată ţara, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată ţara. În urma controalelor s-a constatat că mai puţin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme. 
 
Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie. 
 
În judeţul Dâmboviţa au fost verificate 1.106 de autovehicule, dintre care 67,18% erau neconforme iar 105 maşini prezentau pericol iminent de accident. 
         
1,45% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). 
 
În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 731 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 453 certificate de înmatriculare.
 
„În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară. Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni”, se arată într-un comunicat al RAR Dâmboviţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: