Sute de familii din nordul judeţului Dâmboviţa au rămas fără apă din cauza exploatărilor forestiere

Sute de familii din nordul judeţului Dâmboviţa au rămas fără apă din cauza exploatărilor forestiere

Sute de familii din nordul judeţului Dâmboviţa au rămas fără apă din cauza exploatărilor forestiere

Compania de Apa Targoviste – Dambovita  informează că începând cu data de 10 aprilie 2017, ora 20:30, s-a sistat furnizarea cu apă potabilă din sursa Ratei în localităţile Moroieni, Pietroşiţa, Buciumeni şi Dealu Mare din cauza turbidităţii crescute a apei brute, provocată de exploatările forestiere din zonă.

 
"Urmare a acestui fapt, sunt afectaţi aproximativ 800 de abonaţi.  Pe perioada sistării livrării cu apă, S.C. Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa S.A. va distribui apă potabilă către populaţie cu cisterne proprii igienizate. Pentru apă astfel livrată vor fi eliberate buletine de analiză conform procedurilor legale. De asemenea, va comunicăm faptul că S.C. Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa S.A. a îndeplinit întocmai prevederile legale ce stabilesc măsurile necesare în cazul sistării furnizării serviciului de alimentare cu apă pentru neincadrarea apei brute în valorile stabilite de Legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile, livrată utilizatorilor, iar pe perioada sistării se va monitoriza constant calitatea apei brute din sursă Ratei din punct de vedere microbiologic şi fizico-chimic", se arată într-un comunicat al Companiei.
 
Reluarea alimentării cu apă se va efectua în conformitate cu prevederile legale, în temenul cel mai scurt cu putinţă. Înainte de reluarea furnizării cu apă potabilă vor fi prelevate probe şi vor fi analizate din punct de vedere fizico – chimic şi microbiologic în vederea asigurării gradului de potabilitate a apei, în conformitate cu reglementările legale în vigoare. 
 
Se recomandă a nu se folosi apă în scop potabil imediat după reluarea furnizării, până la primirea buletinelor de analize microbiologice (aproximativ 72 ore), decât în urmă fierberii acesteia timp de 10 minute. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările