Supravieţuitor Colectiv: „M-am săturat de politică. Nu mai pot psihic. Cânt şi mă bucur“

Supravieţuitor Colectiv: „M-am săturat de politică. Nu mai pot psihic. Cânt şi mă bucur“

Toboşarul Cristi Filipescu FOTO: Cristina Oltean

În urmă cu cinci ani, în seara fatidică de 30 octombrie 2015, în Clubul Colectiv se afla şi Cristian Filipescu, fostul toboşar al formaţiei Chrom Dioxid, actualmente toboşar şi membru fondator al formaţiei Olympus Mons. Ghinionul a făcut să fie aproape de scenă şi să nu poată ieşi foarte repede.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cristian Filipescu a suferit arsuri la nivelul sistemului respirator şi pe 40% din suprafaţa corpului. Cele mai afectate au fost mâinile, care au necesitat reconstrucţii îndelungate. Cristian a fost internat la Spitalul Elias, apoi transferat în Belgia.
    
Cristi Filipescu, târgovişteanul suprins în iadul din Colectiv, avea 26 de ani la momentul producerii tragediei. Acum, la 31 de ani, spune că nu mai vrea să audă de politică. Singura lui bucurie este muzica. 
 
„Aşa ştiu eu să duc visul lor mai departe. După 5 ani în care de cele mai multe ori regretele şi neputinţă şi-au spus numele, am reuşit cumva să le aduc la o altă formă. 

Astăzi pentru mine este o zi neagră, o zi în care voi păstra tăcere totală şi voi închină un pahar de vin în memoria celor care nu mai sunt lângă mine. Aşa ştiu eu să pastraz memoria lor, duc visul lor mai departe prin mine şi prin ce am reuşit să clădesc în ultimii 2 ani. 

La ce mă refer? Muzică!!!! 

M-am săturat de subiecte politice, nu mai am răbdare să ascult toate căcaturile lor, trec peste articole şi ştiri că nu mai pot psihic. Cânt şi mă bucur. În ultimii ani am învăţat să fiu eu şi să aduc în faţă voastră un exemplu de aşa da! Vă mulţumesc pentru susţinerea voastră”, a scris Cristian, pe pagina sa de Facebook, la 5 ani de la tragedie.
 
 
Cristian Filipescu, alături de Marian Moise, din Moreni, pirotehnist de meserie, aflat şi el în Club, au suferit arsuri grave în urma incendiului din Club Colectiv din seara de 30 octombrie 2015. În incendiul de proporţii izbucnit din cauza unor artificii în clubul Colectiv, unde formaţia Goodbye to Gravity susţinea un concert, au murit 64 de persoane. Dâmboviţenii au fost norocoşi. Au supravieţuit, ambii fiind trimişi la tratare şi recuperare în Belgia.
 
Acolo a fost supus Cristian primei operaţii de grefare. A suferit arsuri grave pe mâini, dar şi pe ceafă, iar o ureche i-a fost aproape distrusă. În total a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.
   
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că, la cinci ani de la tragedia de la "Colectiv", lucrurile pentru tratarea "marelui ars" în sistemul sanitar s-au schimbat, dar mult prea lent. "Avem tot 23 de paturi destinate pentru aceşti pacienţi şi suntem nevoiţi să cerem ajutor în clinicile din afara ţării atunci când capacitatea de tratare este depăşită. Încă nu avem exerciţiul de a raporta şi recunoaşte, transparent, infecţiile nosocomiale din unităţile sanitare şi încă ne lipseşte o bancă dedicată pentru ţesuturi şi piele".
 
 
Tragedia a născut un film, documentarul "colectiv", în regia lui Alexander Nanau, care este propunerea României pentru o nominalizare la premiile Oscar 2021, secţiunea "Cel mai bun lungmetraj internațional". 
 
În dosarul "Colectiv", în decembrie 2019, Cristian Popescu Piedone, care a câştigat alegerile pentru Primăria Sectorului 5, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare iar cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani şi 8 luni de detenţie. 
 
Au mai primit mulţi ani de închisoare patroana şi directorul firmei de artificii, pirotehniştii care au lucrat în club, pompierii care au mers în control la Colectiv dar şi funcţionari din Primărie. 
 
În prezent, dosarul se află la Curtea de Apel Bucureşti, fiind programate termene până la sfârşitul anului, când ar putea fi luată o decizie finală. 
 
 
PE ACEEAŞI TEMĂ:
 
 
    

Incendiu în Clubul Colectiv. Toboşarul de la Chrom Dioxid respiră singur. „Arsurile evoluează bine“

Incendiul în Clubul Colectiv. Tânăr de 30 de ani, din Moreni, printre răniţi

Incendiul în Clubul Colectiv. În ce stare este Cristi Filipescu, toboşarul de la Chrom Dioxid, care a văzut moartea cu ochii

Incendiu în Clubul Colectiv. Toboşarul formaţiei Chrom Dioxid, din Târgovişte, la terapie intensivă după ce a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările