Studiul care arată că îmbrăţişările sunt dăunătoare pentru câini. Reacţiile animalelor la drăgălăşeniile stăpânilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii de peste Ocean vin studii din ce în ce mai surprinzătoare. Un canadian a ajuns la concluzia, după mulţi ani de cercetări, că animalelor de companie, şi în special câinilor, nu le place atunci când sunt îmbrăţişaţi. Iubitorii de animale spun că studiul este o aberaţie.

Studiul a fost reallizat de cercetătorul canadian Stanley Coren (University of British Columbia). Rezultatele obţinute arată că acest obicei practicat de oameni nu este tocmai plăcut pentru animalele de companie, potrivit Mediafax

Cercetătorul şi-a început experimentul studiind 250 de imagini ale unor oameni care îmbrăţişau câini. În urma analizării fiecărei fotografii în parte, el a stabilit că animalul de companie îşi întoarce capul de la cel care îl face să se simtă stânjenit sau îngrijorat, îşi ţine ochii întredeschişi, îşi ţine urechile în jos, toate acestea indicând faptul că se simte ba stânjenit, ba trist.

“Nu este adevărat. Este o aberaţie. Câinii sunt folosiţi în diferite terapii, inclusiv pentru copiii autişti, tocmai pentru că sunt unele dintre cele mai sociabile animale. Aceste terapii îi ajută şi pe copiii cu care intră în contact, dar şi pe câini. Se transmit energii din ambele direcţii, dar se mai trezeşte cineva, din când în când, care spune că roata e pătrată. O aberaţie totală”, ne-a spus Cristina Păun, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor “Sufleţel”.

Terapia cu câini pentru copii are dublu rol: ajută la recuperarea bolnavilor, dar ajută şi câinii fără stăpân. Voluntarii unei asociaţii pentru protecţia animalelor din Târgovişte lucrează la un proiect care îi va ajuta pe copiii care suferă de autism. Concret, copiii se vor juca împreună cu patrupedele în fiecare zi, câte o jumătate de oră, specialiştii spunând că astfel se vor genera anumite conexiuni vitale. Un astfel de proiect funţionează de 10 ani în Bucureşti.

image

“Terapia cu maidanezi vine în completarea celorlalte activităţi, pentru că noi colaborăm cu terapeuţi, chientoterapeuţi, psihologi etc. Vorbim cu ei şi îi ajutăm prin intermediul căţelului. Îl băgăm şi pe el în ecuaţie. Într-o jumătate de oră facem tot felul de jocuri în care sunt implicaţi căţeii. Copii le dau recompense, ghicesc culorile etc. Toate aceste acivităţi diferă în funcţie de vârsta copilului”, a declarat, pentru "Adevărul", Mihaela Rafailescu, dog trainer în cadrul fundaţiei Vier Pfoten.

În anul 2014, în judeţul Dâmboviţa erau înregistraţi 200 de copii cu Autism şi 90 diagnosticaţi cu Sindromul Down. Copiii cu Autism şi Sindrom Down au nevoie de o îngrijire aparte, iar specialiştii recomandă terapia cu animale, care să înlesnească interacţiunea socială.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite