Steve Jobs a murit la 56 de ani, dar creierul său erau ca al unui tânăr de 27. Ce tehnică a folosit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tim Cook CEO-ul Apple vorbeşte în timpul unui eveniment special la Teatrul Steve Jobs din campusul Apple Park în Cupertino California FOTO Guliver Gettyimages Justin Sullivan

Steve Jobs a folosit o tehnică Zen pentru meditaţie, pentru păstrarea sănătăţii mintale şi pentru a-şi antrena creierul, iar neurologii au validat recent teoria lui Jobs despre beneficiile meditaţiei.

Meditaţia sau rugăciunea literalmente determină creierul să „întinerească”. În condiţii normale, creierul se deteriorează pe măsură ce îmbătrâneşte. 

"Tehnologia de scanare a creierului dezvăluie că îmbătrânirea poate face ca creierul să se micşoreze. Traiectele nervoase din creier se ridică, iar cavităţile lichidului cefalorahidian cresc şi chiar lasă goluri în creier. Oamenii pot pierde 40% sau mai mult dintre neuronii dopaminici care provoacă boala Parkinson. Deteriorarea creierului are multe simptome: reflexele devin mai lente, memoria începe să dea rateuri, devine mai greu să înveţi lucruri noi, iar gândirea devine fragilă”, conform psihologiei de astăzi:

Aceste simptome devin vizibile încă de la vârsta de 45 de ani, moment în care majoritatea oamenilor au cunoscut deja o scădere de 3-4% a agilităţii mintale. 

Până la vârsta de 60 de ani, schimbările sunt de obicei evidente iar până la vârsta de 70 de ani, ele sunt adesea debilitante.

Studiile au arătat că a mânca bine, a face exerciţii fizice şi a învăţa lucruri sunt obiceirui care pot ameliora aceste simptome. Cu toate acestea, creierul vă continuă să se deterioreze.

Există, totuşi, cel puţin o modalitate de a nu opri doar procesul de deteriorare, ci de a-l inversa. Un studiu realizat la Spitalul General din Massachusetts şi la Şcoala Medicală Harvard a descoperit că meditând 30 de minute în fiecare zi, timp de opt săptămâni apar multe beneficii, cum ar fi: creşte concentrarea şi încrederea în sine, creşte capacitatea de a controla emoţia, de a învăţa şi memoria, cresc empatia şi compasiune. 

Meditaţia sau rugăciunea sunt atât de eficiente în repararea daunelor încât îţi fac creierul cu 25 de ani mai tânăr decât vârsta cronologică.

Când Steve Jobs a murit la 56 de ani de cancer pancreatic, era un meditator obişnuit. Creierul său ar fi fost la fel de sănătos, activ şi creativ ca la 27 de ani. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite