Staţie de metrou uşor pe locul unde a fost împuşcat Ceauşescu

Staţie de metrou uşor pe locul unde a fost împuşcat Ceauşescu

Proiectul Planului Urbanistic General al municipiului (PUG) a fost licitat în 2006

Consiliul Local din Târgovişte vrea să construiască un metrou uşor în municipiu. Traseul de nouă kilometri ar urma să treacă şi prin unitatea militară în care au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu în 1989. Metroul uşor va face legătura între zona comercială din Târgovişte, gară şi campusul universitar.

„Metroul uşor ar porni din zona magazinelor din centru pe linia uzinală a UPET, va traversa strada Tudor Vladimirescu, va trece prin terenul de la fosta unitate militară de la gară, apoi pe calea ferată curentă şi va avea staţii la viitoarele centre comerciale din zona micro 6, la sala sporturilor, autogară, halta Teiş cu legătură către unitatea militară de acolo, tot pe calea ferată spre un centru comercial, campusul universitar până în zona industrială de nord din Târgovişte“, a precizat arhitectul Dan Niţescu, reprezentantul firmei care execută Planul Urbanistic General (PUG) al Târgoviştei.
 
Traseul metroului uşor ar urma să fie de aproximativ nouă kilometri. În prezent, calea ferată uzinală de la UPET este nefolosită.
 
În schimb, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, instituţie care administrează terenul fostei baze militare, spun că nu au fost consultaţi cu privire la investiţie.
 
„Nu ne-am pus de acord şi trebuie să facem lucrul ăsta săptămâna viitoare. Am dat o temă celor din CJ, cum dezvoltăm zona fostei unităţi militare de la gară. Lucrurile astea trebuie discutate mai mult“, a declarat, vineri, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
 
Proiectul Planului Urbanistic General al municipiului (PUG) a fost licitat în 2006. Arhitecţii au lucrat la PUG în perioada 2006 – 2008, după care lucrările au fost oprite din lipsa finanţării. Termenul până la care PUG trebuie să fie aprobat este 2015. Recent, firma câştigătoare a proiectului a prezentat consilierilor stadiul PUG, pentru a obţine un accord de principu asupra documentului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările