Un fost ofiţer SRI a depus la Parchetul General plângeri pe numele generalului Coldea, dar şi al şefului SRI Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Radu mai are ceva să îi reproşeze şefului SRI - că acesta nu l-a informat pe preşedintele ţării cu privire la problemele penale ale fostei şefe DIICOT, Alina
Adrian Radu mai are ceva să îi reproşeze şefului SRI - că acesta nu l-a informat pe preşedintele ţării cu privire la problemele penale ale fostei şefe DIICOT, Alina

Fostul ofiţer al SRI Adrian Radu s-a ţinut de cuvânt şi a depus la Parchetul General un denunţ împotriva şefului SRI, Florian Coldea, a ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, dar şi a comandantului Secţiei Judeţene de Informaţii Dâmboviţa, Marin Constantin.

Din denunţul depus miercuri, la Parchetul General, reiese că cei numiţi au aprobat detaşarea lui Florian Teodor Andronache, ofiţer activ în cadrul SRI Prahova, la ministerul lui Cazanciuc pe un post de consilier, încălcând astfel Legea securităţii naţionale.

Înainte de depunde acest denunţ la Parchetul General, fostul ofiţer Adrian Radu prezentase, în exclusivitate pentru postul B1 TV, două declaraţii de avere ale consilierului ministrului Justiţiei, Florian Teodor Andronache, din 2013 şi 2014, din care reiese că acesta este ofiţer activ SRI în cadrul UM 0735 Ploieşti şi a fost plătit ca atare de Serviciu în tot acest timp.

După această dezvăluire, fostul ofiţer s-a arătat contrariat de faptul că instituţiile statului nu au reacţionat în urma declaraţiilor sale. Din acest motiv, Adrian Radu i-a scris şi o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care a amintit toate dezvăluirile făcute. 

Mai mult, fostul ofiţer SRI Adrian Radu dezvăluie, în denunţul penal depus la Parchetul General, că Florian Andronache este chiar finul ministrului Justiţiei, relatează „Epoch Times”.

Potrivit b1.ro, fostul ofiţer îl mai acuză pe generalul Florian Coldea că nu a verificat dacă şeful Secţiei Judeţene de Informaţii Dâmboviţa, Marin Constantin, a făcut poliţie politică şi l-a numit astfel în funcţie în condiţiile în care acesta ar fi lucrat înainte de 1989 în fosta Securitate.

Adrian Radu mai are ceva să îi reproşeze şefului SRI - că acesta nu l-a informat pe preşedintele ţării cu privire la problemele penale ale fostei şefe DIICOT, Alina Bica.

Cu câteva zile în urmă, acelaşi Adrian Radu ameninţa că va depune o plângere penală şi pe numele şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, care, alături de Coldea, ar fi săvârşit infracţiunile de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului, lansând acuzaţii extrem de asemănătoare cu cele făcute de Elena Udrea. Pentru mai multe detalii intraţi aici

De fapt, Adrian Radu a ieşit la rampă şi l-a acuzat pe Florian Coldea că a încălcat Legea securităţii naţionale aprobând detaşarea unui ofiţer SRI în postul de consilier la Ministerul Justiţiei exact în ziua în care Elena Udrea a fost arestată preventiv, alimentând astfel războiul declanşat de fosta şefă PMP împotriva şefului SRI, pe numele căruia aceasta a depus, de altfel, şi un denunţ la DNA.

PE ACEEAŞI TEMĂ: 

Fostul ofiţer al SRI Adrian Radu, care a arătat, miercuri, că unul dintre consilierii ministrului de Justiţie este ofiţer activ în cadrul Serviciului Român de Informaţii, s-a arătat contrariat de faptul că instituţiile statului nu au reacţionat în urma declaraţiilor sale. Din acest motiv, Adrian Radu i-a scris o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care a amintit toate dezvăluirile făcute.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite