Soluţia pe care a găsit-o Primăria Târgovişte pentru a ţine deschisă Piaţa 1 Mai

Soluţia pe care a găsit-o Primăria Târgovişte pentru a ţine deschisă Piaţa 1 Mai

În contextul aplicării întocmai a Hotărârii de Guvern prin care s-a dispus suspendarea activităţii pieţelor agroalimentare la interior, Primăria Târgovişte a găsit o soluţie pentru ca producătorii din Piaţa 1 Mai să poatâ vinde în continuare în incinta halei.

 
Practic, Piaţa 1 Mai funcţionează tot în hală, după ce au fost îndepărtate geamurile.
 
„Deşi nu este o situaţie simplă, considerăm că este cea mai bună soluţie în contextul actual. Asigurăm toţi târgoviştenii că vom cauta în continuare să găsim cele mai potrivite modalităţi de a depăşi această perioadă, încercând să protejăm atât interesele producătorilor locali, cât şi pe cele ale cumpărătorilor, cu respectarea întocmai a măsurilor impuse”, a precizat edilul Cristian Stan.
 
Marţi, la iniţiativa Partidului Social Democrat, Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a adoptat un proiect de lege cu următorul conţinut:
 
 “Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”.
 
Câteva zeci de comercianţi care vând în zona de corturi din faţa Complexului Comercial Pavcom, din Târgovişte, au participat, marţi, la un protest spontan în faţa Prefecturii Dâmboviţa, acuzând un abuz al autorităţilor care pus în aplicare, şi în cazul lor, măsura adoptată de Guvern de închidere a târgurilor, pieţelor şi oboarelor.

Reacţia Prefecturii Dâmboviţa

„În urma analizei situaţiei de fapt şi de drept, a documentelor şi autorizaţiilor deţinute de societate, au reieşit următoarele concluzii:
 
 
- Complexul comercial central (cupolă) îşi va desfăşura activitatea în continuare fără nicio restricţie;
 
- În zona de comerţ modulară alcătuită din corpurile C3, C4, C5 şi C6, se va relua activitatea într-un termen de maxim 48 de ore, perioadă în care SC PAVCOM SA va realiza şi marca la sol fluxurile vizitatorilor şi va asigura măsurile de igienizare, termometrizare a tuturor persoanelor care vor intra în acest complex.
 
- Pentru zona de comerţ, corturi, proprietarul, SC PAVCOM SA, nu a putut prezenta niciun document/autorizaţie care să poată permite desfăşurarea unor activităţi de genul celor care se desfăşoară în acea locaţie, respectiv comerţ ambulant. În atare situaţie, s-a pus în vedere societăţii, să suspende de îndată activităţile în acest spaţiu improvizat, impropriu, neautorizat, în care nu pot fi respectate nici normele de sănătate publică, nici cele referitoare la protecţia şi securitatea la incendiu.
 
- Pentru comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în această zonă, SC PAVCOM SA s-a obligat ca, prin acordul părţilor, fie să suspende contractele de locaţiune, fie să le pună la dispoziţie alte spaţii care să îndeplinească cerinţele legii”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările