Singurul lucru care-i sperie pe durii motociclişti de la Gremium Nomads. „I-a nenorocit viaţa fiului meu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gremium România. FOTO: Alexandru Cazan
Gremium România. FOTO: Alexandru Cazan

Aproape că este un fenomen ca atunci când vedem un motociclist tatuat, cu barbă, să îi punem eticheta de „infractor” sau consumator de droguri. Lucrurile nu stau chiar aşa, spune şeful găştii Gremium Nomads România, Alexandru Cazan. Toleranţa în club este mare, dar consumatorii de droguri sau dealerii au interzis.

Un motociclist tatuat şi nervos în trafic, ar putea să fie un doctor care ţi-a prescris candva o reţetă, un director de bancă, ori un artist care ţi-a făurit un lucru drag ţie. Asta e marea gaşcă Gremium, spun reprezentanţii din România.

Sunt însă şi extreme, adică motociclişti care, la un moment dat, într-un acces de furie au dat un pumn şi s-au ales cu dosar penal.

Drogurile, interzise în Gremium

Motocicliştii din gaşca Gremium Nomads Romania vor să nu mai fie confundaţi cu Hell’s Angels. Ei spun că sunt motociclişti paşnici şi nu creează probleme de niciun fel, chiar dacă sunt cei mai numeroşi. Cei de la Gremium de un singur lucru se tem şi fug ca dracul de tămâie - drogurile.

gremium romania

„Noi vrem să ne delimităm de orice gaşcă, nu doar de Hell, care face chestia asta şi care ajută la răspândirea lor prin ţară. Eu ştiu ce înseamnă asta. Genul ăsta de substanţă i-a nenorocit viaţa fiului meu. Acum e arestat pentru treaba asta. Chestia este că drogurile nu trebuie să fie mai puternice decât tine. Trebuie doar să zici nu. În grupul nostru nu se acceptă vânzare-cumpărare de aşa ceva. Ăsta e flagelul careva distruge omenirea, în opinia mea. Nu există la Londra casă în care să nu se consume, de exemplu”, spune Alexandru Cazan, foto dreapta.

Mişcarea Gremium a prins viaţă şi în România, în 2019. „Am început să vedem şi noi mişcarea moto la nivel mondial şi ne-a plăcut de Gremium, care, în germană înseamnă „Comisie” şi cel mai mare MC din Germania are 127 de cuiburi. Ne-a plăcut mişcarea asta şi mai ales că au o toleranţă maximă în privinţa membrilor, de la medic, la măturător de curte. Nu era vorba de criterii muzicale şi altele. Gremium e infiinţată în 1972. În România noi suntem cel mai mare club, cu 140 de membri la care se adaugă cluburile suport, adică, un total de aproximativ 600”, spune el.

Cu ce ies în faţă motocicliştii de la Gremium

„Pe noi, faţă de ceilalţi, ne diferenţiază valoarea. Nu spun că noi nu înjurăm, nu facem chestii d-astea. Ştim să ţinem cont de anumite criterii. Dacă ne certăm cu unul mai în vârstă, nu înjurăm atât de tare.  Dacă cineva şi-a apărat onoarea cu un pumn şi unul violează un copil, e diferenţă mare, nu poţi totul în aceeaşi oală. Unul care violează un copil nu va fi niciodată acceptat la noi, dar unul care a dat nişte pumni ca să îşi apere onoarea, va fi acceptat. Vreau să înţeleagă lumea că dacă ne văd tatuaţi sau pe motocicletă, nu înseamnă că suntem mai răi decât ei. Vă arăt persoane cu costum şi cravată mai rele ca noi. Lumea să disece, tineri să se gândeacă atunci când primesc un plic suspect şi să se întrebe: mama sau tata mi-ar oferi aşa ceva?”, afirmă Cazan. 

gremium romania
gremium romania

Cum se întâlnesc pe timp de pandemie

„Datoria lor e să restricţioneze, datoria noastră e să ne organizăm cum putem. Nu o să ne pierdem jumătate din viaţă că li se pare lor  un bătrân a murit de cinci forme ale acestui virus. Am şi eu prieteni care au murit, dar când au murit nu mai aveau Covid de  două săptămâni. Aveau o bacterie luată din spital”, mai spune Cazan.

gremium romania
gremium romania

Alexandru Cazan susţine că el a fost ţinta asasinatului planuit de Marius Lazar, şeful gruparii rivale de motociclişti Hells Angels România, împreună cu doi cetăţeni din Noua Zeelanda. Tentativa a fost dejucată de DIICOT, iar cei trei au fost arestaţi în cadrul unei acţiuni spectaculoase, în cadrul căreia s-a discutat şi despre traficarea unei cantităţi mari de cocaină. 

La nivel mondial, Gremium numără aproape 12.000 de membri. 

Vă mai recomandăm şi:

Reguli de bun simţ pentru motociclişti. Cum ar trebui să se comporte în trafic

Cum a scăpat un motociclist german de o amendă de 5.000 de lei, după ce a circulat pe un drum forestier din Apuseni

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite