Sindicaliştii scot oamenii în stradă. Când ar putea protesta angajaţii COS, recent anunţaţi că vor fi concediaţi

Sindicaliştii scot oamenii în stradă. Când ar putea protesta angajaţii COS, recent anunţaţi că vor fi concediaţi

Sindicatul Valahia scoate armele în lupta cu patronii COS Târgovişte. Oamenilor li se cere să iasă la proteste masive în cazul în care statul nu reuşeşte să preia combinatul şi să menţină astfel, în viaţă, 1.200 de locuri de muncă.

„În cazul în care nu se va finaliza preluarea de către statul român a COS Târgovişte , Sindicatului Valahia şi personal Nicolae Dragodănescu VĂ CERE SA FIŢI PREGĂTIŢI SĂ PROTESTAŢI, CUM NU AŢI MAI FĂCUT-O NICIODATĂ PÂNĂ ACUM!”, este anunţul liderului de sindicat.
 
Sindicaliştii aşteaptă să se întâlneaască cu premierul Ludovic Orban înainte să declanşeze protestele.
 
Combinatul se află de ani buni în insolvenţă, iar patronii au pus concedierile pe seama situaţiei grele din ultima perioadă. În realitate însă COS Târgovişte a mers pe linia de plutire de când a fost cumpărat, în 2013, pentru doar 70 de dolari de o firmă specializată în tăieri de fier vechi.
 
Cei mai mulţi dintre angajaţi sunt din localităţile limitrofe Municipiului Târgovişte, ceea ce face din asta o problemă socială a judeţul Dâmboviţa.
 
Situaţia în Combinat este foarte tulbure, spune liderul de Sindicat, Nicolae Dragodănescu. El precizează că salariaţii nu au contract colectiv de muncă, iar patronii se vor prevala de legea insolvenţei.

 
Informare transmisă de Sincatul Valahia: 

1. Cu privire la COS Târgovişte, propunerile Sindicatului Valahia referitoare la completarea Legii nr. 85/ 2014 privind insolvenţa şi a Legii nr. 255/2010 privind exproprierea, au fost înaintate parlamentarilor dâmboviţeni;
 
2. Următorul pas este întâlnirea reprezentanţilor Sindicatului Valahia cu premierul Ludovic Orban, care şi-a anunţat disponibilitatea de a discuta pe acest subiect cu reprezentanţii Sindicatului Valahia.
 
3. În cazul în care nu se va finaliza preluarea de către statul român a COS Târgovişte , Sindicatului Valahia şi personal Nicolae Dragodănescu VĂ CERE SA FIŢI PREGĂTIŢI SĂ PROTESTAŢI, CUM NU AŢI MAI FACUT-O NICIODATĂ PÂNĂ ACUM!
 
- dacă vă doriţi cu adevărat să nu se piardă definitiv acest combinat metalurgic, FIŢI PREGĂTIŢI SĂ PROTESTAŢI!
 
- dacă vreţi ca vocea voastră să fie auzită cu adevărat, FIŢI PREGĂTIŢI SA PROTESTAŢI , ATÂT VOI CÂT ŞI FAMILIILE VOASTRE!
 
- dacă se va ajunge la proteste şi veţi fi doar câteva zeci sau doar câteva sute...cum s-a mai întâmplat uneori la protestele organizate la COS Târgovişte ... STAŢI ACASĂ ŞI RESEMNAŢI-VĂ, că atunci înseamnă că ne merităm soarta”, a transmis preşedintele Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu.

COMBINATUL, VÂNDUT PE 70 DE DOLARI
   
În luna februarie 2013 pentru Mechel Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare şi s-a deschis procedura generală a insolvenţei. Asta după ce, tot în luna februarie 2013, a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL.
 
Tot în 2013 Mechel a anunţat că, la Târgovişte, se revine la denumirea de Combinatul de Oţeluri Speciale.
 
INFORMAŢII ADMINISTRATIVE:
 
ADMINISTRATOR SPECIAL : Oleg Shvedakov 
 
ADMINISTRATOR JUDICIAR : Maestro S.P.R.L. - Filiala Bucuresti 
cu sediul în Bucureşti, str. Turturelelor nr. 11A, et.4, sector 3, înregistrată în Registrul Formelor de Organizare a UNPIR sub nr. RFO 0727, nr. matricol UNPIR 2A0727/2014, CUI 32718093 
 
Conducerea executiva:
 
Vladimir Gofman - Director General 
Alexey Shutov - Director Coordonator Intretinere si Reparatii 
 
Prefectul de Dâmboviţa, despre situaţia de la Mechel: „Se va munci sub numele de COS Târgovişte“
 
Societatea COS TÂRGOVIŞTE S.A. se află în etapa de reorganizare judiciară prevăzută de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei. Prin Hotararea intermediara 417 din data de 04.12.2019, în dosarul de insolvenţă nr. 1906/120/2013 aflat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa, instanţa a confirmat Planul de reorganizare a activitatii COS TARGOVISTE S.A. propus de creditorul Alphard Financial Corp. si votat de Adunarea Creditorilor in data de 24.10.2019. Procedura generală a insolvenţei a fost deschisă prin Încheierea de şedinţă din data de 22.02.2013 pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa, Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 1906/120/2013.
 
Capitalul social al societăţii COS TÂRGOVIŞTE S.A. este de 172.125.307,50 lei, fiind format din 68.850.123 acţiuni, valoarea nominală a unei acţiuni fiind de 2,50 lei/acţiune. Acţiunile societăţii sunt admise la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Standard, simbol COS. După declanşarea procedurii generale a insolvenţei faţă de societate conform Încheierii de şedinţă din data de 22.02.2013 pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa, Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 1906/120/2013, acţiunile societăţii COS TÂRGOVIŞTE S.A. sunt suspendate de la tranzacţionare.
 
CITEŞTE ŞI:
    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările