Simbolistica celor mai frumoşi copaci de grădină. Ce se întâmplă cu aceştia de mai multe ori pe an

Simbolistica celor mai frumoşi copaci de grădină. Ce se întâmplă cu aceştia de mai multe ori pe an

Dacă dispuneţi de o parcelă cât de mică de teren şi vă doriţi un spaţiu de relaxare trebuie să vă gândiţi la ce copaci să plantaţi. Specialiştii în grădinărit au întocmit o listă cu cei mai frumoşi copaci de grădină.

 
Topul celor mai frumoşi copaci de grădină a fost întocmit de Bright Side.
 
1. Jacaranda - Copacul violet este originar din America de Sud (Brazilia şi Argentina). În Europa se întălneste frecvent în ţările limitrofe Mediteranei.
 
 
2. Cherry tree
 
Floarea cireşului, în cultura japoneză, este un simbol al speranţei şi al reînnoirii.
 
 
3. Wisteria
 
Wisteria nu este un copac ci o viţă de vie, dar această plantă merită să fie în top datorită frumuseţii sale incredibile.
 
 
4. Magnolia
 
Magnolia este un gen de plante care aparţine familiei Magnoliaceae. Este numit după botanistul francez Pierre Magnol. Magnolia este un gen vechi. Apărând înainte de albine, florile sunt teoretizate că au evoluat pentru a încuraja polenizarea de către coleopteri. 
 
 
5. Rhododendron
 
Rhododendron, este un gen de plantă orginară din estul Asiei. Face parte din familia Ericaceae şi cuprinde aproximativ 1.000 specii de arbori şi arbuşti.
 
 
6. Illawarra Flame tre
 
Copacul flacară, originar din Australia. Copacul flacara este un arbore cu diametrul trunchiului de până la 60-70 cm şi înălţimi de 35 de metri. După trecerea florilor, apar frunzele tinere de culoare roz, apoi devin verzi (verzi cu margini roz) la maturitate.
 
 
7. Arborele arţar
 
Aceşti copaci sunt cunoscuţi pentru schimbarea culorii frunzelor lor în roşu, portocaliu şi galben strălucitor în toamnă. Arborele arţar poate trăi până la vârsta de 200 de ani.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: