Serviciile medicale pot fi acordate oriunde în ţară, în baza biletului de trimitere

Serviciile medicale pot fi acordate oriunde în ţară, în baza biletului de trimitere

CJAS anunţă că este nevoie doar de un bilet de trimitere eliberat de medici aflaţi în relaţie contractuală cu oricare dintre casele de asigurări de sănătate, iar asiguratul poate beneficia de investigaţii paraclinice la orice furnizor din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa informează persoanele asigurate că începând cu data de 1 decembrie 2020, asiguraţii pot beneficia de analize de laborator şi investigaţii medicale paraclinice pe întreg teritoriul României, fără a mai condiţiona acordarea acestor servicii doar de către furnizorii de servicii medicale paraclinice care se află în relaţie contractuală cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află în contract şi medicul care a emis biletul de trimitere.
 
„Reamintim că printre documentele a căror valabilitate a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2020 se numără şi biletele de trimitere pentru specialităţile paraclinice, iar pentru trimestrul IV al acestui an,  fondurile alocate la nivel naţional pentru investigaţii paraclinice au fost suplimentate cu 63,7 milioane lei”, se arată într-un comunicat al CJAS Dâmboviţa.

Printre documentele a căror valabilitate a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2020 se numără şi biletele de trimitere pentru specialităţile paraclinice, iar pentru trimestrul IV al acestui an,  fondurile alocate pentru investigaţii paraclinice au fost suplimentate cu 63,7 milioane lei.
 
De asemenea, pentru a facilita  accesul la servicii medicale paraclinice acordate în ambulatoriul de specialitate necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi  cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare, conform HG nr. 820/2020 din 1 octombrie 2020,  a fost reglementată decontarea acestor investigaţii la nivelul valorii realizate.
 
Investigaţiile paraclinice sunt recomandate de către medicul specialist pentru diagnosticarea şi monitorizarea unor afecţiuni. Medicul poate decide, după caz, realizarea  investigaţiilor în regim de urgenţă sau emiterea unui bilet de trimitere  în baza căruia pacientul se va adresa unui  furnizor de servicii medicale paraclinice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările