Sculptorii se pun pe creat opere de artă, la Tabăra Naţională “Vasile Blendea”

Sculptorii se pun pe creat opere de artă, la Tabăra Naţională “Vasile Blendea”

FOTO Ediţia 2015 a Taberei

Astăzi se deschide Tabăra Naţională de sculptură „Vasile Blendea”, ajunsă la cea de-a treia ediţie. Evenimentul, organizat de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în parteneriat cu Parcul Industrial Priboiu şi Primăria oraşului Pucioasa, se desfăşoară până pe 22 octombrie.

La ediţiile precedente, organizate la Moreni şi Târgovişte, au fost realizate lucrări în piatră, care acum sunt amplasate în parcul amenajat pe malul Cricovului, la Moreni, şi în incinta Curţii Domneşti de la Târgovişte. 
 
Succesul de care s-au bucurat cele două ediţii i-a determinat pe organizatori să caute şi o altă modalitate de exprimare, propunând folosirea, la această ediţie, ca material pentru sculpturi, rădăcinile de copaci, ce vor fi puse la dispoziţie de către Parcul Industrial Priboiu, partenerul ce va asigura şi locaţia desfăşurării evenimentului.
 
La tabără participă sculptori cunoscuţi din România: Marius Viorel Ivanovici din Piteşti, Mugur Vrânceanu din Galaţi, Lucian Tudorache – Piatra Neamţ şi Ilarion Voinea din Cluj Napoca. Tematica taberei „Rădăcini de istorie” vizează istoria judeţului Dâmboviţa, dar şi punerea în valoare a frumuseţilor naturale din nordul judeţului (Munţii Bucegi).
 
Fiind la a III-a ediţie, Tabăra Naţională de sculptură „Vasile Blendea” începe să se impună în peisajul cultural dâmboviţean, atât ca modalitate de promovare a artelor vizuale, cât şi prin lucrările care, acum, înfrumuseţează parcurile şi zonele istorice ale judeţului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările