Scandal la COS Târgovişte. Liderul de sindicat a primit interzis în combinat

Scandal la COS Târgovişte. Liderul de sindicat a primit interzis în combinat

Sediul COS Târgovişte

Sindicatul Valahia din Târgovişte anunţă că în dată de 4 decembrie 2018, preşedintele sindicatului a fost convocat conform legii, de către Biroul de Expertize Judiciare, pentru efectuarea unei expertize judiciare într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa însă nu i-a fost permis accesul în unitate.

Refuzul administraţiei speciale a SC COS Târgovişte SA, de a nu permite accesul preşedintelui Sindicatului Valahia în incinta societăţii, este abuzivă şi nelegală, precizează Sindicatul, într-un comunicat de presă.
 
„La data şi ora convocate, Nicolae Dragodanescu s-a prezentat la poartă principala, a prezentat Cartea de Identitate, conform procedurii interne a societăţii însă personalul de la pază i-a comunicat că a primit dispoziţie de la conducerea societăţii, să nu i se permită accesul în societate, fapt care poate fi confirmat de către expertul care a făcut convocarea părţilor , care a consemnat în înscrisurile întocmite cu ocazia expertizei, refuzul conducerii de a permite accesul în societate, a preşedintelui Sindicatului Valahia”, se arată într-un comunicat al Sindicatului „Valahia”.
 
Un alt abuz îndreptat împotriva Preşedintelui Sindicatului Valahia, potrivit sursei citate, s-a înregistrat când a fost solicitat să reprezinte doi membrii de sindicat, pentru a fi asistaţi în cadrul procedurii de cercetare disciplinară care va avea loc în dată de 07 decembrie 2018, în conformitate cu prevederile art. 251 alin. 4 din Legea  nr. 53 / 2003- Codul Muncii. 
 
Solicitarea de asistare juridică de către preşedintele Sindicatului Valahia a fost înregistrată la Registratură societăţii conform procedurii interne.
 
„Cu toate că a existat o cerere expresă de reprezentare şi asistare, conducerea SC COS Târgovişte nu a permis că salariaţii respectivi să fie asistaţi şi reprezentaţi de către preşedintele Sindicatului Valahia şi a dispus unilateral şi abuziv înlocuirea acestuia de către altă persoană din sindicat, în condiţiile în care toate sindicatele care activează în societate, îşi reprezintă membrii de sindicat în comisia de disciplină, prin preşedintele de sindicat. Facem publice aceste abuzuri, şi vom continuă prezentarea publică a tuturor abuzurilor semnalate de către membrii noştrii de sindicat, fără a ne lasă intimidaţi de acţiunile judiciare îndreptate împotriva Sindicatului Valahia, pe care le apreciem că fiind încercări jenante de descurajare a organizării de proteste publice”, spune preşedintele Sindicatului „Valahia”, Nicolae Dragodanescu.
citeste totul despre: