S-a dat alarma la Penitenciarul de VIP-uri de la Găeşti. Un deţinut a fost găsit mort

S-a dat alarma la Penitenciarul de VIP-uri de la Găeşti. Un deţinut a fost găsit mort

Conducerea Penitenciarului din Găeşti a fost alertată, marţi, 8 septembrie, de decesul unui deţinut, care ar fi acuzat „o stare de rău”.

„Personalul medical al Penitenciarului Găeşti a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane private de libertate care a acuzat o stare de rău. Concomitent, a fost solicitat prin intermediul Serviciului Unic de Urgenţă 112, sprijinul unui echipaj de ambulanţă. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate cu promptitudine, atât de personalul medical al unităţii, cât şi de personalul ambulanţei sosit la faţa locului, în jurul orei 9.50, a fost declarat decesul persoanei în cauză. Aceasta se afla în evidenţa cabinetului medical cu afecţiuni medicale cronice”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului.
 
În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, a judecatorului de supraveghere a privării de libertate şi a familiei deţinutului.  
 
De asemenea, conducerea Penitenciarului face precizarea că decesul în cauză „nu intră sub incidenţa actualului context epidemiologic”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările