Retragere cu torţe la Centenarul Marii Uniri, la Târgovişte

Retragere cu torţe la Centenarul Marii Uniri, la Târgovişte

100 de ani de istorie - Centenarul Marii Uniri

Ziua de 1 decembrie 2018 - Centenarul Marii Uniri - va fi sărbătorită la Târgovişte într-un cadru festiv, prin spectacolul folcloric extraordinar intitulat ”Noi suntem români!”

 
Pe scena din Piaţa Tricolorului va urca, alături de Orchestra Populară Chindia, a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Ansamblul folcloric ”Codruleţul” din Găeşti, cu o serie de suite de dansuri populare din Muntenia, dar şi cu obiceiuri din cadrul ceremonialului sărbătorilor de iarnă.
 
„Simona Dinescu, un nume important al folclorului dâmboviţean şi naţional, va încânta publicul prezent cu melodiile care au consacrat-o. Pentru prima dată la Târgovişte, va urca pe scena îndrăgita interpretă de folclor din zona etnografică a Banatului, Nicoleta Voica. Ne va bucura sufletele nu doar cu melodii populare, ci şi cu piese patriotice. De asemenea, marcând tot o premieră, tânărul interpret Grigore Gherman va fi prezent pentru prima dată în Cetatea de Scaun a Valahiei. Născut la Cerănăuţi, iubind încă din copilărie folclorul românesc, a făcut pasul peste hotarele vremelnice şi, de câţiva ani, se numără printre interpreţii tineri de folclor cu numeroase premii câştigate în festivaluluile şi concursurile de profil”, se arată într-un comunicat al Centrului de Cultură Dâmboviţa.
 
 
Întregul eveniment se va termina cu retragerea de torţe, la care participă 100 de militari, cărora li se alătură Fanfara Chindia Brass, mărşăluind pe traseul magazinuuil 1001 articole, CEC, Prefectura Dâmboviţa, unde domnul prefect va primi onorul şi se va intona Imnul de Stat al României, Biblioteca Judeţeană ”Ion Heliade Rădulescu” şi Mănăstirea Stelea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările