Reacţia primarul din Moreni, după scandalul din şedinţa locală: „Este interzisă proferarea de insulte sau calomnii”

Reacţia primarul din Moreni, după scandalul din şedinţa locală: „Este interzisă proferarea de insulte sau calomnii”

Bărbat încătuşat şi scos din şedinţa locală

Primăria Municipiului Moreni a avut o primă reacţie în legătură cu scandalul creat în şedinţa locală din 29 noimebrie, în care Poliţia Locală i-a luat pe sus pe doi cetăţeni veniţi să ceară socoteală executivului pentru majorarea de taxe, precum şi pe doi consilieri din opoziţie.

REDĂM INTEGRAL MESAJUL:
 
„În legătură cu incidentele petrecute la şedinţa ordinară a Consiliului Local al municipiului Moreni din 29.11.2018, pentru o corectă informare a opiniei publice, municipalitatea morenară face următoarele precizări:
 
Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Local (în conformitate cu prevederile Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, ale OG nr. 35/2002 pentru aprobarea Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr. 215/2001 Legea administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare) prevede la art. 53 normele de conduită: 
 

 
,,(1) Este interzisă proferarea de insulte sau calomnii de către consilierii prezenţi la şedinţă, precum şi dialogul dintre vorbitori şi alte persoane aflate în sală.
 
(2) În cazul în care desfăşurarea şedinţei este perturbată, preşedintele poate întrerupe dezbaterile luând măsurile prevăzute de lege pentru menţinerea şi restabilirea ordinii cu ajutorul poliţiştilor locali. El poate aplica sancţiuni sau poate propune consiliului aplicarea de sancţiuni corespunzătoare.
 
(3) Preşedintele de şedinţă poate dispune, cu ajutorul poliţiştilor locali, evacuarea din sală, înaintea sau în timpul şedinţei de consiliu, a persoanelor care pun în pericol buna desfăşurare a şedinţelor, precum şi a celor care sunt cunoscute ca persoane care au un istoric privind tulburarea liniştii şi ordinii publice pe timpul desfăşurării şedinţelor Consiliului Local al municipiului Moreni.
 
(4) Persoanele care asistă la şedinţele publice, invitate sau din proprie iniţiativă, trebuie să respecte prezentul regulament de organizare şi funcţionare.”
 
Având în vedere modul de manifestare a celor doi invitaţi, cât şi a celor doi consilieri locali evacuaţi din sală, poliţiştii locali, la solicitarea Preşedintelui de şedinţă, au procedat în conformitate cu prevederile legale”, arată primarul Municipiului Moreni, Constantin Dinu, pe pagina sa de Facebook.
citeste totul despre: