Reacţia ANAF Antifraudă în cazul inspectorilor care au parcat pe locurile rezervate persoanelor cu handicap, din Târgovişte

Reacţia ANAF Antifraudă în cazul inspectorilor care au parcat pe locurile rezervate persoanelor cu handicap, din Târgovişte

Inspectorii vinovaţi nu vor mai avea dreptul de a conduce autoturismele ANAF Antifraudă FOTO Mihai Eremia

Conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) a reacţionat în cazul celor doi inspectori care, marţi, la Târgovişte, au fost amendaţi de Poliţia Locală pentru că au parcat pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilităţi.


Într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, ANAF Antifraudă a decis retragerea dreptului de a conduce autoturismele din dotare atât pentru cei doi inspectori care au călcat strâmb la Târgovişte, dar şi pentru alţi inspectori care au încălcat alte normel de circulaţie.
 
"Urmare sesizărilor primite din spaţiul public privind nerespectarea prevederilor Codului Rutier de către unii inspectori antifraudă, conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) a dispus retragerea dreptului de utilizare a autoturismului de serviciu în cazul acestora, inclusiv pentru inspectorii care au parcat neregulamentar pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi", arată ANAF Antifraudă.
 

 
Potrivit instituţiei, din decembrie 2013 până în prezent, conducerea DGAF a semnalat structurilor specializate situaţii în care au fost implicaţi 50 de inspectori antifraudă, în urma analizării suspiciunilor legate de nerespectarea normelor de conduită sau a cadrului legal. În acest sens, au fost sesizate Comisia de disciplină şi Direcţia Generală de Integritate din cadrul ANAF, respectiv organele de urmărire penală.
 
"Conducerea DGAF susţine necondiţionat demersurile organelor de aplicare a legii şi asigură implementarea tuturor măsurilor necesare prevenirii şi combaterii oricăror abateri de la regulile de conduită şi de la prevederile legale în vigoare. Reafirmăm hotărârea DGAF de a menţine un grad ridicat de încredere şi de a respecta standardele de integritate şi corectitudine asumate", mai precizează instituţia.
 

Acţiunea Venus 

Totul s-a întâmplat marţi, de 1 martie, într-o zonă aglomerată, de lângă Piaţa 1 Mai din Târgovişte. Doi inspectorii ANAF au fost amendaţi Poliţia Locală din Târgovişte pentru parcare în loc nepermis. Martorii la întreaga scenă ne-au spus că inspectorii ANAF scriau o amendă uneia dintre florăresele din piaţă în momentul în care au fost luaţi la întrebări de poliţiştii locali.
 
Conform legii, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.
 
"Inspectorii ANAF au afost amendaţi conform legii 448/2006, art. 100, alin. 1, lit. f pentru parcare pe locurile rezervate persoanelor cu handicap. Au fost întocmite două procese verbale şi au fost sancţionaţi contravenţional conform legii", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgovişte, Raluca Moldoveanu.
 
Pe internet circulă şi un filmuleţ în care unul dintre poliţiştii locali le cere actele inspectorilor, acompaniat de trecătorii care au reacţionat la gestul şoferilor de a parca în loc nepermis. Poliţia Locală nu a divulgat valoarea amenzii pe care cei doi inspctori au încasat-o.
 
Direcţia Generală Antifraudă a început încă de vineri, monitorizarea şi controlul la nivel naţional ale comerţului cu flori şi plante ornamentale, unităţilor de alimentaţie publică şi saloanelor de înfrumuseţare, iar controalele vor continua şi în zilele următoare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările