Razie printre şoferi, mai multe zile la rând. Poliţiştii au dat sute de sancţiuni în 48 de ore

Razie printre şoferi, mai multe zile la rând. Poliţiştii au dat sute de sancţiuni în 48 de ore

În perioada 8-14 iulie 2019, poliţiştii de la Serviciul Rutier Dâmboviţa, sprijiniţi de efective de la ordine publică, acţionează pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie.

 
„În primele 2 zile de acţiune, poliţiştii au aplicat 639 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 162 au fost pentru abaterile comise de pietoni şi 157 pentru indisciplina bicicliştilor. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 47 de permise de conducere”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
Activităţile poliţiştilor se vor concentra pe depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. 
 
De asemenea, poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor şi a nerespectării regulilor de circulaţie de către biciclişti şi conducătorii vehiculelor cu tracţiune animală.
 
„La sfârşitul săptămânii, în atenţia poliţiştilor vor fi pietonii şi bicicliştii care afectează siguranţa traficului rutier prin încălcarea normelor de circulaţie, dar şi şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau rulează cu viteză excesivă. Poliţiştii rutieri recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie pentru a reduce gradul de victimizare prin evenimente rutiere negative. De asemenea, în cazul în care sunteţi implicaţi într-un accident rutier sunaţi prin apelul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa accidentul. Dacă nu sunt victime, după îndepărtarea maşinii de pe carosabil, încercaţi să ajungeţi la cea mai apropiată unitate de poliţie în vederea întocmirii actelor de constatare”, mai spun oamenii legii.
  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: