Răzbunare electorală: viceprimar PNL, pus de primarul PSD să strângă gunoiul în sat şi să facă pază de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o comună din judeţul Dâmboviţa, lupta pentru câştigarea Primăriei este aprigă. Edilul în funcţie i-a stabilit un program draconic viceprimarului său, care îi este contracandidat la algerile din această lună.

Primarul PSD al comunei Ocniţa, Eduard Barcău, a semnat vineri, 4 septembrie, o dispoziţie prin care modifică responsabilităţile viceprimarului Daniel Ion Drăgoi, candidat din partea PNL. 

Viceprimarul are său sarcina de a păzi comuna şi de a face curăţenie, alături de asistaţii social. Programul de lucru i-a fost stabilit pe timp de noapte, între ora 22.00 şi ora 7.00.

Prefectura a intervenit şi a tranşat disputa

„Întrucât în spaţiul public este prezentat un înscris emis de către primarul Comunei Ocniţa – domnul Eduard Barcău cu titlul de Dispoziţie şi înregistrat sub nr. 7973/04.09.2020 prin care se stabileau anumite atribuţii ale viceprimarului comunei Ocniţa, vă aducem la cunoştinţă că în urma exercitării prerogativei constituţionale de control al legalităţii actelor am constatat că actul în cauză are carenţe atât ca formă cât şi de fond, motiv pentru care a fost solicitată anularea acestuia de către Tribunalul Dâmboviţa”, precizează, într-un comunicat de presă, Prefectura Dâmboviţa.

Instituţia menţionează că de la data formulării acţiunii, 07.09.2020, dispoziţia în cauză este suspendată de drept. 

„Dorim să atenţionăm şi pe această cale că atribuţiile primarului sau ale viceprimarului se vor exercita numai în temeiul legii chiar dacă unii primari sau viceprimari au şi statutul de candidat în alegerile locale iar abaterile de la lege nu vor fi tolerate”, se mai arată în document.

Viceprimarul comunei Ocniţa, Daniel Ion Drăgoi, a declarat pentru News.ro că în primul an de mandat, după ce a fost ales viceprimar din partea ALDE, a avut o relaţie foarte bună cu primarul Eduard Barcău. 

„De trei ori a încercat să mă schimbe din funcţie, a mers la oameni acasă să încerce să îi convingă să voteze în consiliu schimbarea mea, dar nu a reuşit. Acum este nemulţumit că şi eu candidez şi de asta a decis de a decis”, a declarat viceprimarul.

Daniel Ion Drăgoi a precizat că dacă nu ar fi atacat Prefectura în instanţă ordinul primarului, ar fi făcut el acest demers.

CITEŞTE ŞI:

Marcel Ciolacu: PSD îi va da o lecţie lui Orban pe care s-o ţină minte în aceste alegeri

vTrolling pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea. Vlad Voiculescu, felicitat de zeci de internauţi pe contul primarului general

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite