Ratele de infectare în fiecare localitate din Dâmboviţa şi măsurile de ultimă oră luate de autorităţi

Ratele de infectare în fiecare localitate din Dâmboviţa şi măsurile de ultimă oră luate de autorităţi

Începând de astăzi, pentru o perioadă de 30 de zile, se suspendă activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, a târgurilor, a bâlciurilor, a pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Prin excepţie de la prevederile de mai sus menţionate se permite activitatea pieţelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
 
„În acest context am solicitat ca, în regim de maximă celeritate, autorităţile locale să identifice pe raza UAT-urilor lor , zone publice deschise (platouri,  piaţete, parcări şi altele asemenea) în care să poată fi organizate pieţe agroalimentare pentru întreaga perioadă de 30 de zile sau cu caracter volant în funcţie de propriile decizii locale. Facem precizarea că, pentru respectarea condiţiilor impuse de articolul mai sus menţionat, acolo unde soluţiile tehnice /constructive permit, se pot rabata , desfiinţa pereţii sau cortinele de protecţie ale unor pieţe astfel încât acestea să îndeplinească cerinţa unui spaţiu deschis”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.
 
Autorităţile locale au fost inventariate 14 UAT-uri pe raza cărora funcţionează 21 de pieţe agroalimentare. 
 
„Dintre acestea 5 funcţionau în spaţii închise iar autorităţile locale au luat măsuri ca standurile acestor pieţe să fie scoase pe străzi sau alei în imediata vecinătate a locaţiilor închise, astfel încât în relaţia cetăţean-producător agricol să nu se înregistreze sincope. De asemenea, în organizarea noilor pieţe în zone publice deschise, am solicitat a se avea în vedere ca în cadrul acestora să se desfăşuare numai acte şi fapte de comerţ cu produse agroalimentare, iar in algoritmul de alocare a acestor spaţii , prioritari vor fi producătorii agricoli atestaţi în condiţiile legii”, se mai arată în comunicat.
 
 
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a decis, sâmbătă după amiază, introducerea carantinei zonale în comuna Moţăieni din judeţul Dâmboviţa, care înregistrează cea mai mare rată de infectare din judeţ, într-unul dintre sate indicele de infectare depăşind 10 la o mie de locuitori. 
 
DSU a admis, sâmbătă, propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa privind introducerea în carantină a comunei Moţăieni. În localitate, satul Moţăieni înregistrează un indice de infectare 10,10 cazuri la mie locuitori iar în satul Cucuteni rata de infectare este de 5,88 la mie, iar „riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare” consideră autorităţile.  
 
RATELE INFECTĂRII ÎN JUDEŢUL DÂMBOVIŢA
    
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările