Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmboviţa în luna iulie 2019, în uşoară creştere

Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmboviţa în luna iulie 2019, în uşoară creştere

La sfârşitul lunii Iulie 2019, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa erau înregistraţi 6810 şomeri (din care 3252 femei), rata şomajului fiind de 3,56 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 3,45 %, în această lună acest indicator a înregistrat o creştere cu 0,11 pp.

Din totalul de 6810 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 842 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 5968 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1014 şomeri provin din mediul urban şi 5796 sunt din mediul rural.
 
Şomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa (29,3 %). Cei cu studii primare şi fără studii reprezintă 27,7 din totalul şomerilor înregistraţi %. 27,9 % dintre şomerii înregistraţi au absolvit liceul sau şcoala postliceală. Şomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 11,8 % din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare sunt 3,3 %.
 
Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Dâmboviţa sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Dâmboviţa,  la adresa www.dambovita.anofm.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: