Protest la Penitenciarul „VIP” de la Găeşti. Ce vor sindicaliştii

Protest la Penitenciarul „VIP” de la Găeşti. Ce vor sindicaliştii

Protest la Penitenciarul „VIP” de la Găeşti

Sindicatul Lucrătorilor din Penitenciarul Găeşti, va organiza o acţiune protest, în data de 14 septembrie, de la ora 10.00, în faţa Penitenciarului Găeşti. Sindicaliştii solicită rezolvarea urgentă a revendicărilor ce ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi de respectarea drepturilor salariaţilor.

 
Solicităm de asemenea demiterea ministrului justiţiei Tudorel Toader şi a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor Marian Dobrică pentru incompetenţă.
 
Ce cuprinde lista de revenicări: 
 
 
•„ Conditii de lucru mai bune – ministrul Justitiei a promis acum 1 an standarde privind conditiile de lucru în penitenciare şi un plan multianual de investitii, dar nu s-a tinut de cuvant. În schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate.
• Plata orelor suplimentare restante – în continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplatite. Ministrul Justitiei s-a angajat acum 6 luni, ca reacţie la refuzul unor colegi de a intra în serviciu, că acestea vor fi platite, dar iarăşi nu s-a tinut de cuvant.
• Stoparea imputernicirilor ilegale – solicităm reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior şi încetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisă de lege. Chiar directorul general al ANP Marian Dobrica este ilegal imputernicit de 3 luni.
• Eliminarea discriminarilor salariale – solicităm aplicarea legii cadru a salarizării (L153/2017) şi pentru personalul din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă natională, începand cu octombrie 2018.
• Aprobarea Statutului politistului de penitenciare – solicităm Ministerului Justitiei, să includă şi observaţiile sindicatelor în proiectele transmise, prin forţarea procedurii de avizare, la Parlament.
• Încetarea abuzului asupra pensionarilor – solicităm eliminarea din legislaţie a scamatoriei legislative prin care, începand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, poliţiştilor şi militarilor.
• Plata integrala a orelor suplimentare curente – solicităm ministrului justitiei, să aplice corect prevederea legală obţinută în Parlament de către sindicate, referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate in termen de 60 de zile.
• Aplicarea corectă şi legală a OMJ 820/C/2015 (Majorarea salariului pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale a personalului) – atât la nivel central cât şi local acordarea majorării, a devenit o ”armă” pusă la dispoziţia unor directori de unităţi penitenciare. Acest ordin, a ajuns să se realizeze printr-o practică directorială tradusă simplu prin „decid asta pentru că vreau şi pot”, iar acest lucru trebuie să înceteze”, a precizat Nicolae Banu,  Preşedinte Sindicatul Lucrătorilor din Penitenciarul Găeşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările