PROIECT: Bani europeni pentru securitatea românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, s-a consumat la Târgovişte prima sesiune de diseminare a rezultatelor studiului asupra industriei de securitate private din România, studiu realizat în cadrul proiectului unic în Europa "Creşterea Serviciilor de Consiliere şi Orientare Profesională".

Au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale (AJOFM, IPJ Dâmboviţa, Primăria Târgovişte, Consiliul Judeţean), reprezentanţi ai companiilor colaboratoare ale Proiectului CRESCO, reprezentanţi ai mass-media locală şi, bineînţeles, beneficiarii direcţi ai procesului de consiliere şi orientare.

„În ciuda gradului său de noutate din punct de vedere al activităţilor de consiliere şi orientare profesională desfăşurate, echipa şi-a propus să dea proiectului o finalitate cât se poate de concretă şi din care să beneficieze toate părţile interesate de industria de securitate privata  din Romania şi anume de întocmirea unui studiu ce va cuprinde aspecte cum ar fi: nivelul de pregătire al personalului din sector, nevoile sale de formare profesională, precum şi nivelul de motivaţie de a lucra in acest domeniu.

Prin aceste sesiuni de diseminare, dar şi prin studiul pe care îl vom publica, vrem să prezentăm publicului larg rezultatele obţinute, care sunt cât se poate de interesante”, a declarat Ion Voievozeanu, manager de proiect.

CRESCO este un proiect de tip NAŢIONAL - STRATEGIC şi este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin „Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 2: „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul Major de Intervenţie: 2.3: „Acces şi participare la formare profesională continuă”.

A fost demarat în decembrie 2009 şi se va încheia la sfârşitul lunii mai 2011. Valoarea finanţării nerambursabile este de 8.455.295 de lei.

Solicitantul proiectului este Patronatul Serviciilor de Securitate, iar partenerii în proiect sunt atât naţionali cât şi transnaţionali.

Dintre datele cantitative prezentate, la nivelul industriei, de echipa de implementare a proiectului, cele mai interesante sunt cele legate de satisfacţia personalului din industrie (acesta a acordat nota 4 din 5), de vârsta angajaţilor de execuţie din domeniu (18 -24 = 14,6% 25 – 45 = 45,9%, 46 – 54 = 24,5%, 55 – 64 = 14,2%, 65 = 0,8%) şi cele legate de interesul pentru formarea profesională  (91,3%, din care 88,2% îm domeniul securităţii private).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite