Profesorul Streinu Cercel: „Vom mai purta masca medicală cel puţin doi ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Streinu Cercel, prezent la dezbaterea publică “Sănătate pentru Dâmboviţa”
Streinu Cercel, prezent la dezbaterea publică “Sănătate pentru Dâmboviţa”

Prof. dr. Streinu Cercel, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a declarat, la Târgovişte, că vom mai purta masca încă cel puţin doi ani.

„Mi-aş fi dorit să vă văd fără mască, dar asta se va întâmpla cel mai probabil peste vreo doi  ani de zile. De ce? Pentru că tot noi, cu mâna noastră, neluând atitudine cât se poate de directă încă de la începutul pandemiei, am lălăit-o în stilul clasic românesc, iar acum vedem la câte cazuri am ajuns. Să ajungi acum la 7.000 de cazuri este horror. 

Spitalele la momentul de faţă gem de persoane şi pacienţi care rămân la camera de gardă până a doua zi încercând să le găsim un loc undeva. 

Dacă nu înţelegem că nu avem alte instrumente decât a ne vaccina, a purta mască şi a ne spăla pe mâini, să ştiţi că va fi foarte greu”, a declarat senatorul Adrian Streinu Cercel, care a fost prezent la dezbaterea publică “Sănătate pentru Dâmboviţa”, organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, la Târgovişte.

Iniţiativa de a organiza dezbaterea i-a aparţinut preşedintelui CJD Corneliu Ştefan. Streinu Cercel a mai spus că vaccinarea este intrumentul cel mai puternic de luptă împotriva pandemiei. 

Streinu Cercel

„Dacă nu înţelegem că nu mai avem alte instrumente decât a ne vaccina, a purta mască şi a ne spăla pe mâini, să ştiţi că va fi foarte rău. O spun cu toată seriozitatea, acesta este crudul adevăr. Vaccinul nu are niciun fel de contraindicaţii, ca să ne lămurim. Cine spune că are contraindicaţii, ar trebui să se ducă să pună mâna pe carte. Vaccinul este cât se poate de sigur şi este singurul care ne poate scoate din această belea”, a mai spus profesorul Adrian Streinu Cercel. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite