Probleme pentru Chindia, în situaţia în care ar promova în Liga I. LPF pune un criteriu greu de îndeplinit

Probleme pentru Chindia, în situaţia în care ar promova în Liga I. LPF pune un criteriu greu de îndeplinit

În situaţia în care, matematic, ar promova în Liga I, CHindia Târgovişte ar putea avea probleme în obţinerea licenţei dacă LPF ar impune un criteriu greu de îndeplinit de formaţia care joacă pe Eugen Popescu în acest moment.

 
Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat Federaţiei Române de Fotbal ca printre criteriile de obţinere a licenţei pentru Liga 1 să fie inclusă şi deţinerea unui contract pentru a putea evolua pe un teren din localitatea respectivei echipe care ar urma să promoveze, a declarat Gino Iorgulescu, marţi, într-o conferinţă de presă, potrivit digisport.ro
 
"Ar afecta, sigur că da, pentru că aceste cluburi nu au stadioane şi suntem în discuţii cu Federaţia Română de Fotbal să facem nişte modificări la licenţiere. Nu se mai poate să acordăm un an de graţiere echipelor care nu au stadioane şi care joacă în alte părţi decât în oraşele de unde provin. O să încercăm să stabilim, să anunţe cu un an înainte, să vedem care echipe pot să îşi depună dosarul pentru licenţiere de promovare în Liga 1, pentru că aşa nu se mai poate", a răspuns preşedintele LPF, întrebat cât de mult ar afecta competiţia dacă ar promova echipe precum Chindia Târgovişte sau Academica Clinceni, care nu au stadion de nivelul Ligii 1.
 
Proiectul noului stadion care se va construi la Târgovişte, pe o parte a terenului ce aparţinea fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, este în stadiul de obţinere de avize. Autorităţile judeţene au anunţat că proiectul are o valoare de 133 de milioane de lei.
 
Când vor începe lucrările la stadionul de 133 de milioane de lei din Târgovişte. Anunţul autorităţilor judeţene
 
Stadionul va avea între 10.000 şi 15.000 de locuri, iar lucrările nu vor începe mai devreme de doi ani.
 
Pe lângă stadion, în locaţia fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, acolo unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, vor mai fi construite blocuri ANL, sedii de instituţii, un parc, un drum de acces, un mall, iar clădirea principală a fostei unităţi militare îşi va păstra destinaţia de Muzeu al Comunismului.Terenul şi clădirile fostei unităţi militare de la gara Târgovişte sunt acum în administrarea CJ Dâmboviţa, care a întocmit un plan urbanistic al zonei în care se regăseşte stadionul, un parc, precum şi alte construcţii.
 
Actualul stadion din Târgovişte, aflat în centrul municipiului, în apropierea Complexului Muzeal Curtea Domnească, este într-un stadiu avansat de degradare, tribuna a doua este închisă, fiind considerată nesigură pentru spectatori.
 
Autorităţile locale spun că actualul stadion va fi dezafectat, urmând a se crea o parcare pentru turiştii care vin la Curtea Domnească Târgovişte.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: