Primul Strip Mall din Dâmboviţa îşi deschide porţile pe 27 iulie

Primul Strip Mall din Dâmboviţa îşi deschide porţile pe 27 iulie

Deshiderea va avea loc joi, 27 iulie, ora 08.00, iar brandurile prezente sunt Jysk, Lem’s şi Zoo Center

La sfârşitul lunii acesteia, se deschide, la Târgovişte, Cub Center, primul Strip Mall din judeţul Dâmboviţa. Este vorba despre un centru comercial de peste 3.000 mp, construit lângă piaţa 1 Mai din Târgovişte.

Deshiderea va avea loc joi, 27 iulie, ora 08.00, iar brandurile prezente sunt Jysk, Lem’s şi Zoo Center. 
 
Investiţia Lem’s sare de un milion de lei 
 
Producătorul de mobilier Lemet, care îşi vinde producţiile prin reţeaua proprie de magazine Lem’s, o afacere fondată de antreprenorul român Alexandru Rizea, a anunţat că a investit 1,2 mil. lei în showroom-ul de 1.300 de metri pătraţi în Târgovişte, potrivit zf.ro.
 
Magazinul din Târgovişte este cel de-al doilea magazin Lem’s deschis anul acesta, după cel din Satu Mare, un magazin cu o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, în care managementul companiei a investit 700.000 lei. 
 
După deschiderea magazinului din Târgovişte, reţeaua de magazine Lem’s ajunge la 77 de magazine cu o suprafaţă totală de aproximativ 72.000 mp.
 
Alexandru Rizea a ajuns cu business-ul său din producţia şi retailul de mobilă la vânzări totale de 312 mil. lei (circa 70 mil. euro) în 2016, în creştere cu 11% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei.

Piaţa spaţiilor comerciale va continua să crească în acest an, circa 180.000 mp de spaţii de retail urmând să fie livraţi în România, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Colliers Internaţional.
 
Cea mai mare parte a acestui stoc o reprezintă proiectele de tip strip mall, care vor fi livrate în oraşele secundare şi terţiare, un astfel de exemplu fiind Prima Shops Oradea, care va fi inaugurat pe 6 aprilie. 
 
„În următorii cinci ani, ne aşteptăm că numărul strip mall-urilor livrate anual să depăşească numărul centrelor comerciale de tip mall. Spre exemplu, anul acesta vor fi livrate cel puţin şase strip malluri în oraşe precum Bistriţa Năsăud, Dorohoi, Mioveni, Oradea, Paşcani şi Târgovişte. Primul proiect de acest fel care îşi va deschide porţile, pe 6 aprilie, este Prima Shops Oradea, dezvoltat de Oasis Retail & Development Consulting”, a declarat Daniela Popescu (foto mai jos), associate director în cadrul departamentului de retail al Colliers Internaţional, potrivit wall-street.ro.
 
„Crizantema Retail Park“, complex comercial din tip mall, relansat la Târgovişte. Unde se construieşte şi când ar putea fi gata
 

Dezvoltatorii parcului de retail modern „Crizantema“ au anunţat relansarea proiectului. Grupul oamenilor de afaceri britanici şi români poartă tratative şi negocieri avansate cu reprezentaţi ai unor fonduri de investiţii active pe segmentul de retail, pentru a-i convinge sa investească in proiectul din Târgovişte.

Investiţia are în vedere construirea unor spaţii comerciale moderne cu o suprafaţă utilă de peste 27.000 mp care să poată găzdui un hipermarket, spaţii de alimentaţie publică, petrecere a timpului liber şi galerii comerciale. 
 
Pâna în prezent "Crizantema Retail Park" este singurul complex comercial de tip mall din Târgovişte care a avut emisă autorizaţia de construire încă din anul 2008.

Proiectul va fi situat pe un teren de aproape 100.000 mp  care prevede un acces uşor din toate direcţiile, cca. 1.000 de locuri de parcare şi este situat în imediata vecinăte a Campusului Universitaţii Valahia. 
 
„Târgoviştenii, ceilalţi dâmboviţeni din împrejurimile municipiului reşedinţă de judeţ,  precum şi cei din nordul judeţului aşteaptă un astfel de proiect de mulţi ani, ei fiind practic singurii locuitori ai unei zone metropolitane importante a României care are peste 250.000 locuitori şi care nu au beneficiat de existenta unui centru de retail modern de tip Mall în proximitatea lor de locuire” a declarat Ionuţ Săvoiu, acţionar al proiectului "Crizantema Retail Park".
 
Reconsiderarea interesului investitorilor pentru un parc de retail modern în Targovişte vine în strânsă legatură cu intenţiile Grupului Arçelik, din Turcia, proprietarul Arctic Găeşti, care va construi o fabrică noua de maşini de spălat în sudul municipiului Târgovişte a cărei valoare totală de investiţie este estimată la 100 de milioane de euro şi se preconizează să înfiinţeze 2500 noi locuri de muncă până în 2019. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările