Primul rezultat al vizitelor bilaterale Dâmboviţa - Guilin. Chinezii s-au angajat că vor construi o zonă verde în Târgovişte

Primul rezultat al vizitelor bilaterale Dâmboviţa - Guilin. Chinezii s-au angajat că vor construi o zonă verde în Târgovişte

Oraşul Guilin are o populaţie de aproximativ 5 milioane de locuitori, o vechime de peste 2.000 de ani, o dezvoltare economică puternică, 8 universităţi, peste 200.000 de studenţi

Chinezii din provicia Guilin au sosit, din nou, în Târgovişte, vineri, 19 octombrie. Au fost primiţi la Primăria Târgovişte de către autorităţile locale şi judeţene. Vizita se dovedeşte a fi prima în care chinezii s-au angajat că vor investi în Târgovişte.

Grupul chinez a fost format din reprezentanţi ai instituţiilor care se ocupă de dezvoltare, turism, cultură, educaţie, este condus de Bai Sontago – secretar adjunct al Comitetului Municipal. Oficialii străinii au precizat că vor amenaja în Târgovişte o zonă verde, după un model din îndepărtata Chină.
 
„Astăzi, împreună cu domnul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al Senatului României şi cu domnul Daniel Comănescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, am avut onoarea de a primi la Primăria Târgovişte vizită unei delegaţii din oraşul Guilin, Republica Populară Chineză, oraş care, începând cu luna august a acestui an, este partenerul municipiului Târgovişte în cadrul unui acord de cooperare în domenii cum ar fi administraţia publică, economia, educaţia, cultură, mediul sau dezvoltarea locală. Delegaţia din China a fost condusă de către domnul Băi Songtao, secretar adjunct al Comitetului Municipal al oraşului Guilin, fiind însoţit de către reprezentanţi ai administraţiei publice locale cu atribuţii pe zona de turism, dezvoltare industrială, cultură, afaceri externe, precum şi de către reprezentanţi ai mediului de afaceri”, a precizat primarul Cristian Stan.
 
 
Oraşul Guilin are o populaţie de aproximativ 5 milioane de locuitori, o vechime de peste 2.000 de ani, o dezvoltare economică puternică, 8 universităţi, peste 200.000 de studenţi, iar regiunea este vizitată de sute de milioane de turişti anual.
 
Imagini pentru regiunea Guilin

„Întâlnirea s-a dovedit deosebit de utilă din perspectiva unei viitoare colaborări, colaborare care se va baza atât pe schimburile culturale dintre cele 2 părţi, cât şi pe valorificarea uriaşului potenţial economic al partenerului chinez, sub formă unor investiţii directe în municipiul Târgovişte”, a mai spus edilul.
 
Cele două părţi au convenit că vor face un schimb de studenţi şi de cadre didactice universitare de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte. De asemenea, chinezii s-au arătat interesaţi şi de domeniul pomiculturii şi pisciculturii, ramuri economice foarte dezvoltate în Regiunea Guangxi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările