Primăria Târgovişte vrea să introducă autobuze electrice pentru transportul public în comun

Primăria Târgovişte vrea să introducă autobuze electrice pentru transportul public în comun

Foto evmagazine.ro

Primăria Târgovişte a pregătit un proiect pentru accesarea de bani europeni în vederea introducerii autobuzelor electrice pentru transportul public în comun, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

''Proiectul la care avem pregătit caietul de sarcini şi la care vom cere, practic, o temă de proiectare, este foarte complex, este proiectul privind transportul public în comun. Este cel mai mare proiect individual care va fi implementat în municipiul Târgovişte, în valoare de peste 20 de milioane de euro'', a spus Cristian Stan, citat de Agerpres. 
 
Edilul a precizat că proiectul are două componente, atât achiziţionarea de autobuze electrice şi construirea de staţii de încărcare, dar şi refacerea infrastructurii rutiere pe traseele pe care circulă autobuzele. 
 
''În linii mari, implică achiziţionarea de material rulant ecologic, autobuze electrice, implică staţii de autobuz moderne, staţii de încărcare pentru autobuze, sistemul de ticketing. Are şi o componentă de refacere a infrastructurii, asta înseamnă că acele culoare de transport public, drumul pe care circulă autobuzul, vor fi reabilitate pe această axă, Axa 4 ''Reducerea emisiilor de bioxid de carbon. Deci acesta ar fi proiectul cel mai mare al municipiului'', a spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: