Primăria Târgovişte a primit banii pentru realizarea staţiilor de încărcare pentru vehicule electrice

Primăria Târgovişte a primit banii pentru realizarea staţiilor de încărcare pentru vehicule electrice

Valoarea finanţării este de 630.000 lei şi vizează construirea a 4 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice

Primarul Cristian Stan a semnat contractul de finanţare aferent construirii unor staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Târgovişte. Valoarea finanţării este de 630.000 lei şi vizează construirea a 4 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice.


Finanţarea a fost obţinută de la Ministerul Mediului prin "Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-în".
 
Valoarea finanţării este de 630.000 lei şi vizează construirea a 4 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în următoarele locaţii: stradă Ialomiţei (în vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie), stradă Justiţiei (lângă stadion), parcarea de lângă Piaţă Bărăţiei, parcarea de lângă BRD (vis-a-vis de Biblioteca Judeţeană). 
 
"Municipiul Târgovişte este singură unitate administrativ teritorială din România care a obţinut finanţarea în cadrul acestui program. Astfel, din totalul de 11 staţii aprobate la nivel naţional în cadrul programului amintit, 4 vor fi amplasate în Târgovişte", a precizat edilul Cristian Stan. 
 
 
Această finanţare pregăteşte terenul pentru un alt proiect scris de Primăria Târgovişte. Este vorba de introducerea autobuzelor electrice pentru transportul public în comun.
 
''Proiectul la care avem pregătit caietul de sarcini şi la care vom cere, practic, o temă de proiectare, este foarte complex, este proiectul privind transportul public în comun. Este cel mai mare proiect individual care va fi implementat în municipiul Târgovişte, în valoare de peste 20 de milioane de euro'', declara la sfârşitul lui 2016, Cristian Stan. 
 
Primăria Târgovişte vrea să introducă autobuze electrice pentru transportul public în comun
 
Edilul a precizat că proiectul are două componente, atât achiziţionarea de autobuze electrice şi construirea de staţii de încărcare, dar şi refacerea infrastructurii rutiere pe traseele pe care circulă autobuzele. 

''În linii mari, implică achiziţionarea de material rulant ecologic, autobuze electrice, implică staţii de autobuz moderne, staţii de încărcare pentru autobuze, sistemul de ticketing. Are şi o componentă de refacere a infrastructurii, asta înseamnă că acele culoare de transport public, drumul pe care circulă autobuzul, vor fi reabilitate pe această axă, Axa 4 ''Reducerea emisiilor de bioxid de carbon. Deci acesta ar fi proiectul cel mai mare al municipiului'', a spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările