Premieră la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”. Audiţie muzicală instrumentală online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
auditie muzicala

Învăţământul muzical românesc, în contextul actual, creat de pandemia existentă la nivel mondial, cu care ne confruntăm şi cu care învăţăm să trăim în această perioadă, s-a desfăşurat, în aeastă perioad, în mediul online, fiind o provocare atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi.

Această situaţie a adus în prim plan regândirea conţinuturilor şi obiectivelor educative de natură tradiţională prin mijloace moderne, ce implică noi tehnologii, platforme educaţionale, menite să sprijine activitatea didactică instrumentală,  dar în acelaşi timp să întărească legătura dintre şcoală, elevi, dar şi părinţi.

Luna trecută, cadrele didactice care predau disciplina „Pian complementar”, la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte, au organizat în premieră o "Audiţie muzicală instrumentală online", cu  elevi  de la ciclul gimnazial şi liceal. În cadrul evenimentului, fiecare elev a interpretat la pian o piesă muzicală din repertoriul românesc sau universal.  

„Dat fiind contextul, elevii s-au adaptat foarte bine acestei situaţii inedite,  reuşind ca fiecare dintre ei să-şi creeze mediul de performanţă în spaţiul personal de acasă şi să-şi „aducă” atmosfera din sala de concert, unde ei vor evolua la pian. Impresionant şi de salutat este faptul că aceşti elevi au reuşit să-şi gestioneze singuri timpii de pregătire, pentru a-şi conecta camerele de luat vederi, în aşa fel încât ei să fie văzuţi în prim plan, în faţa pianului, ca şi cum ar evolua fizic în sala de concert”, ne-a spus prof. Carmen Socaciu. 

auditie muzicala

Sarcina organizării cu mijloacele tehnologice necesare pentru redarea audio-video a căzut în spinarea elevilor.

„Audiţia muzicală instrumentală online a fost un eveniment de succes, în care fiecare elev participant şi-a demonstrat rezultatele muncii din toată această perioadă grea, din punct de vedere al studiului individual, al lipsei de interacţiune directă cu cadrul didactic şi cu colegii. De apreciat şi remarcat este faptul că tinerii din ziua de astăzi au o reală deschidere către nou şi adaptabilitate la situaţii de criza, ceea ce le dă putere de a-şi duce la îndeplinire obiectivele, în cazul de faţă, interpretarea cu profesionalism a actului artistic pregătit”, a precizat prof. Andreea Clara Dumitru.

auditie muzicala

Publicul a fost constituit nu doar din cadrele didactice şi elevii participanţi la audiţie, ci şi din membrii familiei fiecărui elev, care au avut astfel ocazia de a participa  la acest moment inedit, din viaţa copiilor lor.  

Chiar dacă această activitate s-a desfăşurat online, copiii, prin tot ceea ce au interpretat la pian, au transmis publicului virtual emoţie, căldură, bucurie. Fiecare copil a fost răsplătit cu aplauze online.

Elevi participanţi: 

Andreoiu Andreea- clasa a V-a

Popescu Luca- clasa a V-a

Sandu Alexandru - clasa a V-a

Vulpe Eliza- clasa a V-a

Creaţa Ştefania - clasa a VI-a

Militaru Iasmina - clasa a VI-a

Minea Matei - clasa a VI-a

Popescu Marco - clasa a VI-a

Matei Teodora Eliza- clasa a VII-a

Orfanu Alexandra- clasa a VII-a

Pământeanu Mario- clasa a VII-a

Mancaş Teodora - clasa a VIII-a

Neagu Maria - clasa a VIII-a

Boroşoiu Sebastian - clasa a IX-a

Andronache Maria - clasa a X-a

Moşneguţu Alberta - clasa a XI-a

Profesori coordonatori: 

Prof. Dumitru Andreea - Clara

Prof. Radu Maria

Prof. Ioan Ana Maria

Prof. Ioan Constantin

Prof. Socaciu Carmen - Gabriela

Prof. Opalco Aurelia

Prof. Monica Ristea

Prof. Ibadof Iustina - Iulia.

Vă mai recomandăm şi:

Peste 40 de profesori oferă lecţii online gratuite pentru copiii cadrelor medicale

Şcoala Populară de Arte „Octav Enigărescu” îşi deschide porţile de la 1 octombrie. Oferta educaţională

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite