Pr. Prof. Dr. Vasile Răducă: „Calitatea vieţii de aici condiţionează calitatea vieţii de dincolo”

Pr. Prof. Dr. Vasile Răducă: „Calitatea vieţii de aici condiţionează calitatea vieţii de dincolo”

Universitateai Valahia din Târgovişte

Biserica se implică în problematica protejării mediului. Astăzi se desfăşoară la Târgovişte conferinţa naţională Mărturie comună „Ştiinţă şi Credinţă”. Lucrările conferinţei, la care participă şi teologi, şi oameni de ştiinţă, se vor încheia la ora 19.00.

Preotul Vasile Răducă, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, a explicat de ce este nevoie de această mărturie comună, care pare neverosimilă. „Unii vor crede ca e la nelocul ei această întâlnire. Biserica se preocupă însă de multe probleme, nu numai de viaţa de veci. Calitatea vieţii de aici condiţionează calitatea vieţii de dincolo”, spune acesta.


La conferinţă au participat studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă. Eu au auzit încă o dată o învăţătură veche. „Lumea de astăzi are nevoie de această mărturie comună. Dar mai presus de toate, lumea de astăzi are nevoie de iubire. Prin iubire putem schimba faţa acestei lumi”, le-a vorbit preot Ion Stoica, conferenţiar în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Târgovişte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările