Pompierii s-au luptat cu 45 de incendii de vegetaţie uscată în ultimele zile

Pompierii s-au luptat cu 45 de incendii de vegetaţie uscată în ultimele zile

În perioada 07 - 13 octombrie 2019, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 80 de evenimente.

Este vorba de 4 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), 45 incendii de vegetaţie, 16 acţiuni pentru asigurare zonă, 9 acţiuni pentru asistenţă persoane, 3 misiuni pirotehnice şi 3 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o deblocare uşă, salvare animal şi o degajare elemente construcţie instabile). 
 
De asemenea, echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 249 cazuri medicale.
 
„Subunităţile de intervenţie au desfăşurat: un exerciţiu pentru antrenamentul personalului de intervenţie şi 8 acţiuni de recunoaştere în teren (pentru identificarea şi evaluarea căilor de acces şi intervenţie şi verificare sirene). Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din judeţ. Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă. De asemenea, a fost acordată asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: