Pompierii din Dâmboviţa pregătesc un exerciţiu în caz de cutremur de magnitudine 7,1 pe scara Richter

Pompierii din Dâmboviţa pregătesc un exerciţiu în caz de cutremur de magnitudine 7,1 pe scara Richter

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa va desfăşura în perioada 26 - 27 iunie, un exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de cutremur de 7,1 grade pe scara Richter în municipiul Târgovişte.

Obiectivele acestui exerciţiu sunt consolidarea, dezvoltarea şi integrarea capacităţilor operaţionale, capabilităţilor şi resurselor autorităţilor, instituţiilor şi organizaţiilor care compun sistemul de management judeţean şi local al situaţiilor de urgenţă, antrenamentul forţelor de intervenţie pentru realizarea reacţiei aşteptate la astfel de evenimente majore, evaluarea stadiului pregătirii resurselor de intervenţie destinate gestionării situaţiilor de urgenţă asociate seismului, eficientizarea fluxului informaţional decizional, viabilitatea măsurilor stabilite în Planul judeţean de intervenţie la seism, realizarea unei bune cooperări între forţele participante”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.
 
Situaţia tactică presupune producerea unui cutremur de 7,1 grade pe scara Richter, care afectează clădiri administrative, clădiri de locuit şi operatori economici din Târgovişte. 
 
„Cea mai afectată zonă este cartierul Aleea Trandafirilor unde sunt mai multe blocuri de locuinţe care prezintă fisuri la nivelul structurii de rezistenţă, pereţii laterali dărâmaţi, scări interioare impracticabile, rezultînd şi victime în rîndul populaţiei. Se impune evacuarea persoanelor afectate şi constituirea taberei de sinistraţi. De asemenea, în urma seismului, a fost afectat şi un operator economic din mun.Târgovişte, existând pericolul producerii unei explozii. Atenţionăm cetăţenii aflaţi în zonele respective să nu intre în panică, să rămână calmi şi să respecte indicaţiile autorităţilor, fiind vorba despre un exerciţiu”, se mai arată în document.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările