Plimbarea cu telecabina a ajuns un moft prea scump. Cât te costă să admiri frumuseţile Bucegilor de la înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telecabina Buşteni - Babele - Peştera a fost închisă un an pentru revizii tehnice importante, iar asta se va regăsi în preţul plătit de turişti pentru o plimbare. O familie cu un copil va plăti pentru un traseu complet, dus-întors, de la Peştera la Buşteni aproape un sfert din salariul minim net pe economie.

Turiştii pot urca din nou cu telecabina pe Platoul Bucegi, după un an de întrerupere, numai că preţul practicat este mai mare. Astfel că o familie cu un copil va trebui să scoată din buzunar, pentru un traseu complet, dus-întors Buşteni - Babele - Peştera 370 de lei, adică un sfert dintr-un salariu minim net.

Telecabina Peştera - Babele şi-a reluat, în data de 25 mai, cursele regulate, potrivit operatorului reţelei de transport pe cablu, Teleferic Prahova. De asemenea, începând cu data de 30 mai este deschis şi tronsonul Buşteni - Babele. .

TARIFE:

TRONSON                              

Urcare Busteni – Babele 45 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii

Coborare Babele – Busteni 45 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii

Dus-întors Busteni – Babele - Buşteni 80 de lei pentru adulţi şi 40 de lei pentru copii

Urcare Pestera – Babele 40 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii

Coborare Babele – Pestera 40 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii

Dus-întors Pestera – Babele 70 de lei pentru adulţi şi 30 de lei pentru copii

PROGRAM:

Vara (15.06-15.09): 07.30-17.45 (20:00 în cazurile în care foarte mulţi turişti la Babele) Iarna (16.09-14.06): 08.30-15.45 (ultima urcare se face la ora 15:00).

Imagine indisponibilă

Dată în folosinţă la 11 august 1978, telecabina Babele-Buşteni leagă oraşul Buşteni de Cabana Babele din Munţii Bucegi şi îi duce pe turişti la Peştera Ialomiţei, un obiectiv turistic spectaculos. Traseul telecabinei urmează Valea Jepilor, are o lungime de 4.350 de metri şi acoperă o diferenţă de nivel de 1.235 de metri.

Telecabina este utilă turiştilor care anual, în sezonul de vară, încearcă să ajungă cât mai repede la Babele, la Crucea Eroilor Neamului (Crucea Caraiman) sau la Vârful Omu. Există două cabine, iar capacitatea uneia este de 25 de persoane. Viteza maximă de deplasare este de 10 m/s.

Lucrările efective au început în primăvara anului 1973, pe vremea ministrului Turismului, Ion Cozma, care a iniţiat o serie de proiecte de avengură în perioada de avânt economic sub conducerea lui Ceauşescu.  


Sursa video: Youtube - ADYV70

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite