Planul roşu de intervenţie, testat de ISU Dâmboviţa în inima Munţilor Bucegi

Planul roşu de intervenţie, testat de ISU Dâmboviţa în inima Munţilor Bucegi

ISU Dâmboviţa îşi testează capabilităţile de intervenţie în caz de accidente majore

ISU Dâmboviţa desfăşoară joi , 19 octombrie, un exerciţiu amplu în Munţii Bucegi, care are scopul de a testa "viabilitatea Planului Roşu de intervenţie al judeţului Dâmboviţa în cazul unui accident major pe căile de transport rutier şi a modului de aplicare a Procedurii privind managementul informaţiilor şi coordonarea resurselor în cazul intervenţiilor în zona montană”.

Ce prevede exerciţiul 
 
Situaţia operativă specială nr. 1
 
În data de 19.10.2017, la ora 11:00, ISU „Basarab I” Dâmboviţa este anunţat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 despre faptul că, pe drumul DJ 714, pe raza localităţii Glod, comuna Moroeni, la aproximativ 2,5 km de intersecţia DN 71 cu DJ 714, în direcţia Sanatoriul TBC, s-a produs un accident rutier, în care un microbuz de transport persoane a intrat în coliziune cu un autoturism, ambele autovehicule părăsind carosabilul. Microbuzul s-a răsturnat pe o parte, iar autoturismul a căzut într-o râpă. În microbuz se aflau conducătorul auto şi 12 pasageri, care au suferit răniri, o parte fiind încarceraţi.
 
În autoturism se aflau 2 persoane, care au rămas blocate în habitaclu.
 
Situaţia operativă specială nr. 2
 
În data de 19.10.2017, la ora 12:30, un turist plecat de la cabana Bolboci spre Şaua Strunga solicită ajutor de urgenţă deoarece a suferit o accidentare în timpul parcurgerii unui traseu montan, împreună cu un însoţitor. 
 
Mai exact, însoţitorul a alunecat pe o pantă abruptă mai bine de 30 metri, accidentându-se grav (dublă fractură de membru inferior stâng), iar apelantul, în încercarea de a ajunge la colegul său, s-a accidentat şi el, suferind o fractură de mebru superior drept şi multiple contuzii.
 
citeste totul despre: