Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor 2019-2025  a fost semnat de CJ Dâmboviţa

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor 2019-2025  a fost semnat de CJ Dâmboviţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a semnat joi, 16 ianuarie, contractul privind serviciile de consultanţă în vederea elaborării Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor (PJGD) 2019-2025, în judeţul Dâmboviţa.

„Obiectivul general al PJGD îl reprezintă stabilirea cadrului general pentru asigurarea unui sistem durabil de gestiune a deşeurilor la nivel judeţean, pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor şi ţintelor specifice stabilite de legislaţie, prind deşeurile. Acest plan va servi drept bază, atât pentru stabilirea necesarului de investiţii şi a politicii în domeniul gestionării deşeurilor, realizarea şi susţinerea sistemelor de management integrat al deşeurilor la nivelul judeţului, cât şi obţinerea finanţărilor pentru proiectele de profil”, potrivit CJ Dâmboviţa.
 
Valoarea contractului este de 80.000 lei, fără TVA, iar câştigător a fost desemnat SC Resourcing Enviromental Consulting SRL.

Peste 500 de tone de gunoi au fost aduse în Dâmboviţa din judeţele învecinate, asta, în condiţiile în care depozitele din Aninoasa sunt aproape pline.

„Peste 500 de tone şi s-a propus, conform prevederilor contractuale, mărirea redevenţei datorate consiliului judeţean cu 10 %, dar această măsură urmează să o ia consiliul director şi adunarea generală a ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, n.r.) Deşeuri. Au fost aduse deşeuri şi din judeţul Dâmboviţa, dar şi din judeţe învecinate”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Alenxadru Oprea.
 
Târgovişte:  Gropile de gunoi neconforme trebuie închise
 
Acesta susţine că a fost încălcat contractul pe care administraţia judeţeană îl are încheiat cu firma care administrează groapa de gunoi de la Aninoasa, singura funcţională din judeţ.
   
„Contractul de concesiune încheiat nu permitea operatorului să facă acest lucru. Este clauză de mărire a redevenţei, dar se poate ajunge şi la rezilierea contractului. Măsurile trebuie dispuse gradual, că e uşor să reziliezi, dar ce faci?! Cine face operarea gropii, achiziţie publică. Avem agenţi de supraveghere ai ADI, care trebuiau să vadă”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările