Piatră în formă de penis despre care se crede că era folosită la sacrificii, descoperită de arheologii din Suedia

Piatră în formă de penis despre care se crede că era folosită la sacrificii, descoperită de arheologii din Suedia

Arheologii din Suedia au descoperit o piatră în formă de penis de 21 inci (53.34 cm), despre care se crede că a fost folosită în ritualurile de sacrificare pentru fertilitate. Stânca în forma organului sexual masculin a fost descoperită în timpul unei săpături din Rollsbo, lângă Goteborg.

S-a crezut iniţial că falusul de stâncă a fost un mormânt din epoca bronzului. Cu toate acestea, alte săpături au scos la iveală mai multe oase de animale în imediata apropiere a pietrei, dar niciun os de om.
 
Cercetătorii susţin că animalele ar fi putut fi sacrificate între 1.800 şi 500 î.Hr, potrivit ladbible.com
 
Arheologul Gisela Ängeby a declarat pentru ziarul local Göteborgs-Posten că nu există nicio îndoială că stânca este asemănătoare cu un penis. 
 
"Cred că a fost folosit pentru a oferi sacrificii, de exemplu în cadrul unui cult al fertilităţii”, spune ea.
 
Piatra va fi studiată în continuare pentru a înţelege mai bine cum şi când a fost utilizată, înainte de a fi expusă într-un muzeu. 
 
Alături de statuia bizară se aflau şi oase arse, despre care experţii cred că au provenit de la animale sacrificiale. În acelaşi timp, numărul mic de oase de pe şantier a sugerat că acolo nu a fost un cimitir.
 
Oasele şi pietrele din apropiere care înconjoară structura în formă de penis indică faptul că a fost un loc de sacrificiu din epoca bronzului, mai spun arheologii.
 
The stone is believed to have been used in sacrificial ceremonies. Credit: Archaeologists SHM

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: