Regulile care ne salvează viaţa în timpul drumeţiilor montane. De ce este bine să grăbim pasul atunci când simţim crampe musculare

Regulile care ne salvează viaţa în timpul drumeţiilor montane. De ce este bine să grăbim pasul atunci când simţim crampe musculare

FOTO paralpin.ro

Indiferent de anotimp, muntele atrage ca un magnet mii de turişti. Mulţi dintre ei adoră frumeţiile care-i apropie de natură şi le încarcă bateriile. Însă, cu toţii trebuie să ţinem cont de nişte reguli de bază atunci când ne încumetăm la un traseu montan.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primul rând, trebuie să consultăm cu atenţie prognoza meteo pentru că la înălţimi mai mari, vremea poate fi extrem de instabilă. Salvamontiştii ne recomandă ca indiferent de perioada aleasă pentru drumeţie, să nu mergem singuri pe munte, ci în grup de cel puţin trei persoane.

Nu trebuie să fumăm sau să consumăm alcool, trebuie să facem pauze de odihnă în care să nu uităm să ne hidratăm, potrivit viata-libera.ro. La primele semne de deshidratare, care se manifestă de regulă prin apariţia crampelor musculare, trebuie să încetinim viteza, dar să nu ne oprim. În pauzele mai lungi este bine să consumăm alimente dulci: miere, glucoză etc. 
 
Pe timp de iarnă, echipamentul adecvat este vital pentru supravieţuire. Trebuie să avem la noi alimente mai grase, multe dulciuri şi băuturi calde. Pe vreme rea, cu viscol, dacă nu putem sta la adăpost, trebuie să ne deplasăm în grup compact şi să ne interesăm dacă pe traseul nostru există vreun risc de avalanşă, scrie Infotravelromania.ro.

 
FOTO la-povestile-mele.blogspot.ro
 
De asemenea, în anotimpul cald, nu trebuie să ne lipseasc din rucsac articolele vestimentare groase. Printre “elementele” indispensabile amintim: ciorapi de lână şi de bumbac, hanorac, mănuşi şi căciulă, dar şi pălărie sau şapcă de soare, tricou de bumbac, pantaloni scurţi, pulover, pelerină de ploaie şi jachetă.  
 
O regulă nescrisă ne îndeamnă să-i ajutăm pe cei alaţi în dificultate pe munte, să chemăm forţe specializte pentru ajutor. De asemenea, nu este bine să abuzăm de mese copioase şi să consumăm fructe şi alimente care conţin mult zăhăr şi grăsimi.
 
PE ACEEAŞI TEMĂ:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările