Percheziţii la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi la Vulcana Pandele, atât la sediul primăriei, cât şi acasă la administratorul public

Percheziţii la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi la Vulcana Pandele, atât la sediul primăriei, cât şi acasă la administratorul public

7 percheziţii domiciliare au loc la persoane bănuite de şantaj, abuz în serviciu şi infracţiuni conexe actelor de corupţie. Oamenii legii au descins la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi la Vulcana Pandele, atât la sediul primăriei, cât şi acasă la administratorul public, Bogdan Simion.

 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte efectuează cercetări într-un dosar penal ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de şantaj, abuz în serviciu şi infracţiuni conexe faptelor de corupţie.
 
Astfel, în această dimineată, sunt efectuate 7 percheziţii pe raza judeţului Dâmboviţa, dintre care 2 la instituţii publice şi 5 la domiciliile unor persoane fizice.
 


 
Surse din rândul anchetatorilor spun că acţiunea vizează modul în care administratorul public al comunei Vulcana Pandele, Bogdan Simion, ar fi şantajat mai mulţi primari şi directori de şcoli prin intermediului unui site de ştiri, pentru a încheia contracte cu o firmă de deratizare. De asemenea, la Inspectoraul Şcolar sunt verificare corespondenţele din instituţie şi siteul respectiv de ştiri.
 
Vor fi puse în executare 26 de mandate de aducere. La activităţi, participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările