Parteneriat între CJ Dâmboviţa şi Universitatea Ion Mincu pentru promovarea platoului Padina – Peştera

Parteneriat între CJ Dâmboviţa şi Universitatea Ion Mincu pentru promovarea platoului Padina – Peştera

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD) şi cea a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti s-au întâlnit pentru a găsi strategia perfectă de promovare a platoului Padina – Peştera din Bucegi.

Tema întâlnirii a fost colaborarea autorităţilor publice judeţene cu specialiştii universităţii şi stabilirea etapelor ce trebuie parcurse în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru proiectul strategic de dezvoltare a turismului în zona montană din judeţul nostru, proiect ce urmăreşte valorificarea platoului Padina – Peştera, din Parcul Natural Bucegi. 
 
„a întâlnire au mai participat Teodor Bâte, arhitectul-şef al judeţului, Vasile Dinu, directorul general al Direcţiei Generale Infrastructură Locală, şi Ştefan Ioniţă, expert în cadrul cabinetului preşedintelui. Din partea Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, au participat la întâlnire rectorul – prof. arh. Marian Moiceanu, vicerectorul  arh. Tiberiu Florescu, arhitect Cristian Ion Drughean – asistent executiv al rectorului, şi arhitectul Luminiţa Antoaneta Patron – manager general al universităţii”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa. 
 
Preşedintele Alexandru Oprea a expus potenţialul turistic de care dispune zona Peştera – Padina şi a subliniat faptul că este nevoie de o concepţie arhitecturală care să conducă la o dezvoltare durabilă.
 
„Avem elemente naturale ce pot fi valorificate, iar peisajele sunt deosebite. Ne dorim să găsim o modalitate de colaborare, cu respectarea legii în vigoare. Avem o astfel de colaborare şi cu Academia de Studii Economice Bucureşti. Ne dorim o dezvoltare unitară. Trebuie emisă o temă pe care să o dezvoltăm împreună, să realizăm un studiu preliminar, care să stea la baza realizării unui masterplan”, a spus acesta.
 
Rectorul Universităţii „Ion Mincu” a precizat că este un bun cunoscător al judeţului Dâmboviţa şi că această relaţie de colaborare ar trebui să îmbrace forma unei consultanţe tehnice sau chiar de servicii de proiectare.
 
„Aici, în universitate, Facultatea de Urbanism poate realiza acest studiu preliminar. Cred că partea de infrastructură este foarte importantă şi trebuie realizată în paralel cu dezvoltarea zonei”, a precizat acesta.
 
Discuţiile de astăzi urmează să fie concretizate într-un acord de parteneriat, ce va fi semnat în perioada următoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: