Părinţii tânărului găsit înjunghiat în inimă la Londra: „Nu ştim nimic. Suntem gunoaie în faţa altora. România e varză“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Părinţii lui Andrei Popescu
FOTO: Părinţii lui Andrei Popescu

Părinţii lui Andrei Popescu, tânărul de 23 de ani găsit înjunghiat în inimă în locuinţa închiriată la Londra, spun că statul român nu se implică deloc în desluşirea misterului care planează asupra morţii fiului lor. Aceştia spun că Poliţia londoneză oferă informaţii vagi, iar în lipsa lor ei nu ştiu cine le-a omorât copilul sau în ce necazuri s-a băgat.

„România e varză. Nu mai are nicio conducere. Suntem nişte gunoaie în faţa altora. Nu am primit nicio veste din Anglia, decât că mi-a venit băiatul acasă. Pe certificat scrie că cauza decesului a fost următoarea: rană profundă prin înjunghiere provocată de un cuţit îngfipt în inimă. Nu ştiu cine putea să îi facă asta băiatului meu. Cred că o fi fost vreo greşeală. Băiatul meu nu avea cum să facă aşa ceva, să se apuce de prostii. Nu avea timp, ca în 5-6 luni să facă datorii, să zici că a fost o reglare de conturi. Nu avea duşmani. Poliţia nu spune foarte multe”, spune revoltat tatăl tânărului, Georgian Popescu.

Se pare că între Andrei şi alte persoane ar fi existat o altercaţie înainte de evenimentul dramatic, spune unchiul său, care a fost personal în Anglia să afle mai multe.

„Am aflat de la Poliţie în primele zile că s-a sinucis. După aceea am constatat că s-a întâmplat altceva, am aflat din certificatul de deces că a fost o crimă suspectă. Băiatul nu s-a sinucis. Am fost la el unde a locuit. Am aflat că s-a întâmplat ceva şi mai înainte, o altercaţie. Bănuiesc că i-a făcut rău cineva. Cazul e în anchetă. Am reuşit să obţinem bunurile sale din locuinţă. Nu cunosc pe nimeni din anturajul lor, totul a fost evacut. Nu au nicio pistă”, spune Florin Popescu, unchiul lui Andrei.

Imagine indisponibilă

Autorităţile britanice au anunţat că Andrei Popescu, în vârstă de 23 de ani, din localitatea dâmboviţeană Răzvad, a fost înjunghiat în inimă. Înainte de asta se pare că băiatul a fost torturat, bătut cu violenţă.

Iniţial, Poliţia din Londra a luat în calcul şi varianta sinuciderii. Tânărul a fost omorât pe 26 mai, dar el a fost găsit pe 5 iunie. Abia joi, 20 iunie, a fost adus în ţară, iar înmormântarea a avut loc duminică, 23 iunie.

mort anglia

Mama sa spune însă că tânărul era foarte cuminte şi îşivedea de ale sale. Nu îl vedea să se ia la harţă cu cineva. 

„Nu avea cum să se umple de vânătăi şi să se taie şi să moară cu cuţitul înfipt în inimă. Dacă vrei să mori te spânzuri şi gata, dar nu te baţi singur şi nu te înjunghii singur. Vreua doar să văd cine i-a făcut asta şi de ce. Toată lumea îl ştie de un copil cuminte şi în banca lui. Venea acasă, intra în camera lui şi nu deranja pe nimeni”, spune mama sa.

Pentru că famili nu avea bani pentru repatrierea lui Andrei, administraţia locală de la Răzvad, biserica şi oameni cu suflet mare au reuşit să strângă aproape 20.000 de lei.

Tânărul a plecat în străinătate cu gândul de a strânge bani şi pentru a-şi face un trai mai bun în ţară. El muncea în Anglia de aproape doi ani, în domeniul construcţiilor, şi locuia în Londra.

mort anglia
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite