Părinţii dintr-o comună din Dâmboviţa, memoriu pentru a scoate masca din şcoală. „Copiii au probleme“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elevi

Mai mulţi părinţi au semnat un memoriu în care cer ca cei mici să fie primiţi la şcoală fără masca pe protecţie. Ei îşi motivează intenţia prin faptul că cei mici nu pot respira cum trebuie şi că nu înţeleg cum trebuie lecţiile predate.

Situaţia a apărut la Şcoala din Râncaciov, comuna Dragomireşti. Părinţii au semnalat că unii copii au ochelari care se aburesc, alţii nu pot înţelege ce spun profesorii, iar unii spun că cei mici au acuzat dureri de cap şi că au acuzat dificultăţi de respiraţie. Totul s-a întâmplat în zilele trecute.

„A fost o acţiune a unui părinte. Eu am dat cate o mască la copii când a început şcoala, materiale de dezinfecţie, iar totul a fost bine din acest punct de vedere. Părintele respectiv nu voia sa îşi dea copilul la şcoală cu mască. El nu a vrut să înţeleagă acest lucru şi alături de el au fost mai mulţi părinţi. El a început să strângă semnături, dar, la momentul acesta lucrurile s-au mai aşezat. Copiii merg în continuare la şcoală, aşa cum cer normele sanitare în vigoare”, ne-a spus primarul comunei Dragomireşti, Dragoş Vlădulescu.  

În acest moment, lucrurile s-au mai calmat, iar părinţii pare că au renunţat la ideea de a scoate masca din şcoală, potrivit Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa. 

Cadrele didactice au precizat că nu au primit niciun memoriu pe aceast temă.

„A fost un părinte nemulţumit, în general, de măsurile anti-COVID, care are două fetiţe gemene şi care a strigat cu portavocea în faţa şcolii. În jur de 30 de părinţi s-au arătat nemulţumiţi de obligativitatea purtării măştii de protecţie în şcoală, dar la momentul aceasta conflictul pare că s-a stins. Toţi copiii sunt la şcoală şi sunt respectate toate măsurile de protecţie”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al ISJ Dâmboviţa, Valentin Stancu.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că elevii din clasele mici ar trebui să poarte masca în mod obligatoriu, iar această regulă ar trebui introdusă „poate de către cei care pregătesc acest moment”.

„Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a spus Tătaru, citat de Digi24.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

COVID-19. Municipiul Târgovişte, în scenariul galben, în privinţa deschiderii şcolilor

Harta după care începe şcoala: unde debutează exclusiv online, unde se aplică scenariul mixt şi unde începe fizic

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite