Paradoxul pandemiei în Dâmboviţa: fără vreo localitate în scenariul roşu, dar cu mii de elevi în online

Paradoxul pandemiei în Dâmboviţa: fără vreo localitate în scenariul roşu, dar cu mii de elevi în online

Elev online. FOTO: Arhivă

Conform ultimei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, 438 unităţi de învăţământ din judeţul Dâmboviţa vor funcţiona în scenariul 1 începând de luni, 17 mai 2021 (cu 72 mai multe faţă de săptămâna în curs), iar 67 unităţi de învăţământ vor funcţiona în scenariul 2.

Potrivit datelor prezentate de Prefectura Dâmboviţa, doar două localităţi mai depăşesc 1,5 la mia de locuitori. Din totalul celor 89 de localităţi din Dâmboviţa, nouă au rată de infectare de peste 1 la mia de locuitori, iar cea mai mare este de 2,36, în Dărmăneşti.
 
„Este vorba de infectări în localităţile care funcionează în scenariul galben. La data de vineri, 67 de unităţi de învăţământ funcţionează în online, pentru că localităţile respective au peste 1/1.000. Suntem pe drumul cel bun daca e să comparăm cu data de 5 aprile. Spre sfârşitul acestei săptămâni vom mai intra cu multe localităţi în verde”, ne-a precizat Cătălina Homeghiu, inspector general al ISJ Dâmboviţa.
 
Din totalul de 66.934 preşcolari şi elevi din judeţul Dâmboviţa, 62.744 vor fi prezenţi fizic la şcoală (93,74%), iar 4.190 vor continua cursurile în sistem online, ceea ce reprezintă un procent de doar 6.26%.
 
În acest moment, două cadre didactice şi şapte elevi sunt confirmaţi cu Sars-CoV-2.
 
„Părinţii sunt încântaţi că în cele mai multe şcoli copiii vin fizic la şcoală, după atâta timp de online. Sperăm ca şi rata de vaccinare să crească. Acum suntem pe drumul cel bun, dacă ne gândim că o rată de vaccinare în rândul cadrelor didactic de 53%. Mai avem şi cadre didactice care au contactat virusul şi nu se vaccinează, cam 10%. Asta e cam singura alternativă”, a mai spus Cătălina Homeghiu.
 
VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările