Târgovişte: Muncim, dar fără acte

Târgovişte: Muncim, dar fără acte

Controalele Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa au scos la lumină, şi luna trecută, o problemă arzătoare a pieţei muncii. Munca la negru. 60% dintre amenzile date de Inspectorat au vizat neregulile de încadrare şi lipsa actelor de angajare.

Ieri, la şedinţa de la Cotroceni, s-a făcut primul pas spre spaima PNL:  restructurarea cheltuielilor bugetare. Preşedintele Iohannis a anunţat „reevaluarea” tuturor cheltuielilor bugetare, evitând cuvântul restructurare. Această „reevaluare” nu poate fi decât în jos, nu crede nimeni altceva. Oricum guvernul avea în plan aşa ceva. Dar după alegerile anticipate. Ghinion!

acum 23 ore · comentarii (81)

Cel mai probabil, cel mai târziu pe 20 iunie 2020 vom respira liber în spaţii deloc închise, privind înapoi, cu tristeţe, perioada de restricţii generate de pandemia de coronavirus. Un virus care a generat doar întrebări la G20, confruntări sterile, la nivel înalt, în UE, dar şi consens la NATO, în privinţa răspunsurilor pragmatice aşteptate de ţările aflate şi acum în dificultate.

acum 2 zile · comentarii (17)

În marea de ştiri negative legate de pandemia actuală de COVID-19, este nevoie să privim şi spre veştile bune; veşti pe care mass-media nu pune, deseori, accentul. Iată şapte ştiri care ar putea să ne arate „lumina de la capătul tunelului” acestei pandemii.

acum 2 zile · comentarii (10)

Prin 1987, Fleetwood Mac lansa albumul Tango in the night, care conţine şi piesa Little Lies (minciuni mici), un hit al vremii. Ţin minte cum videoclipul era difuzat destul de des pe canalele de profil (finalul anilor 90’, anii 2000’) în România. Acum, pe vremea molimii, am revăzut din întâmplare videoclipul şi nu am putut să nu mă gândesc că anumiţi simpatizanţi pro-ruşi sau ultraortodocşi, au adoptat melodia drept coloana sonoră a vieţii lor.

acum 2 zile · comentarii (54)

În marea de ştiri negative legate de pandemia actuală de COVID-19, este nevoie să privim şi spre veştile bune; veşti pe care mass-media nu pune, deseori, accentul. Iată şapte ştiri care ar putea să ne arate „lumina de la capătul tunelului” acestei pandemii.

acum 2 zile · comentarii (10)

Am criticat de multe ori guvernul Orban, când am considerat că trebuie criticat. Azi despre meritele guvernului Orban, care nu sunt puţine şi, în general, ignorate de comentatori şi analişti. România stă mai bine în criza generată de pandemie, comparativ cu alte ţări. În ciuda faptului că nu avea niciun fel de rezerve şi stocuri în lupta cu un virus cumplit şi pervers.

acum 2 zile · comentarii (34)

Wanderer – Călătorul, ratacitorul, se intitulează cel mai nou disc semnat de pianistul sud-coreean Seong Jin Cho, una dintre senzaţiile pianisticii mondiale din ultimii ani. Un titlu ce se lansează la celebra casă Deutsche Grammophon pe 3 aprilie şi poate fi ascultat în premieră românească, luni, 6 aprilie, de la ora 19.00, la Radio România Muzical.

acum 2 zile · comentarii (2)

Durerea dibuie repede lozincile şi le îngroapă adînc. În vremuri de suferinţă, marile miniciuni agreate şi micile recitaluri cerşetoare de atenţie se sparg, odată cu oglinda în care se răsfaţă. Iluziile se cojesc pînă la os. În locul lor, reapar adevăruri uitate, strigînd de la celălalt capăt al istoriei. Aşa învăţăm, iar, ce e neschimbat şi esenţial.

acum 2 zile · comentarii (154)

Pe timpurile astea, dacă sunteţi atenţi, începe să se ridice la orizont un nor foarte special de furtună, specific perioadelor de mare conflict, cele în care, în numele “binelui comun superior” poate fi tolerată punerea brutală şi extrem de rapidă a drepturilor universale ale omului.

acum 3 zile · comentarii (73)

Pomana electorală în vremuri de criză sanitară se face cu mănuşi, măşti de protecţie şi spirt. În timp ce spitalele se închid din cauza lipsei de echipamente de protecţie, primarii găsesc cu uşurinţă resurse să plătească sume colosale pentru achiziţia acestora, privând unităţile medicale de cele necesare.

acum 3 zile · comentarii (36)

Tot mai multe voci ale unor specialişti sau instituţii internaţionale avertizează asupra crizei economice globale ce urmează pandemiei de COVID-19. Echipe de experţi de la instituţii de prestigiu, şi aflate în spatele guvernelor din lumea întreagă evaluează cum se va resimţi economia globală după închiderea unităţilor de producţie şi a lanţurilor de desfacere a produselor, începând cu  trimestrul doi al anului 2020.

acum 3 zile · comentarii (15)

Odată cu extinderea pandemiei de COVID-19, şi în ţara noastră reţelele de socializare au fost luate cu asalt de propunători de instrumente şi metode de lucru online, platforme digitale pentru comerţul de bunuri cu amănuntul, telemuncă, şcoală online, servicii publice digitalizate, servicii de plăţi online, Internet-Banking ş.a.m.d.

acum 3 zile · comentarii (1)