Olimpiada Naţională de Informatică: aurul a mers din nou la Moreni

Olimpiada Naţională de Informatică: aurul a mers din nou la Moreni

Elevii participanţi la olimpiadă au apreciat că problemele au avut o dificultate mai mare faţă de anii anteriori

316 elevi olimpici din toată ţara au participat, în weekendul trecut, la Olimpiada Naţională de Informatică pentru licee. Evenimentul a fost găzduit de Liceul ,,Voievodul Mircea” din Târgovişte.

 
Din cei 7 reprezentanţi ai lotului judeţului Dâmboviţa, 6 au fost premiaţi. Un elev din Moreni a obţinut pentru al doilea an consecutiv, medalia de aur, precum şi o menţiune a Ministerului Educaţiei. Este vorba de Radu Gabriel Dinu, de la cls. a XI- a, Liceul ,,Ion Luca Caragiale” din Moreni, profesori coordonatori Gino Moga şi Ion Stanciu. 
 
 
 
 
 
De asemenea, un alt elev de la Liceul ,,Ion Luca Caragiale” din Moreni, respectiv Valentin Gabriel Crăciun, din clasa a-IX-a, a primit medalia de argint.
 
Alte premii importante au fost câştigate de elevi ai Colegiului Naţional ”Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte. Este vorba de trei medalii de argint pentru Marilena Beşcucă, Robert Rada şi Mihai Ionuţ Enache şi o medalie de bronz pentru Philip Dumitru.
 
Elevii participanţi la olimpiadă au apreciat că problemele au avut o dificultate mai mare faţă de anii anteriori. Reprezentanţii lotului dâmboviţean s-au declarat mulţumiţi de rezultatele obţinute.
 
Câştigătorii au primit, ieri, în cadrul unei festivităţi speciale, premii în bani, tablete, licenţe software şi diplome. 
 
În perioada următoare, este selectat Lotul Olimpic Internaţional de Informatică al României. Acesta cuprinde aproximativ 15 elevi şi este ales cu ajutorul unei probe speciale la sfârşitul Olimpiadei Naţionale, la care participă cei care au câştigat premii şi cei care s-au clasat pe primele 2 locuri la versiunea online a acesteia (concursul InfONline-fost ONI by NET) la clasa lor. Astfel se doreşte realizarea unei selecţii eficiente a celor mai buni elevi din ţară la momentul respectiv.
 
PE ACEEAŞI TEMĂ:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: