Olandezul suspectat de uciderea fetei din Gura Şuţii a fugit din România imediat după crimă. Autorităţile olandeze spun că ar fi vorba despre un pedofil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Locul în care a fost găsită fără suflare Adriana Fieraru, 11 ani
FOTO: Locul în care a fost găsită fără suflare Adriana Fieraru, 11 ani

Principalul suspect în cazul uciderii Adrianei Fieraru, de 11 ani, un cetăţean olandez, a reuşit să fugă din ţară imediat după ce ar fi omorât-o pe fată şi ar fi ascuns-o într-un lan de porumb de la marginea localităţii dâmboviţene Produleşti.

Potrivit unor surse judiciare, autorităţile române au reuşit să ia legătura telefonic cu presupusul asasin şi că acesta este fugit din România, iar anchetatorii fac demersuri pentru aducerea lui în ţară. Sursele citate au menjţionat că la momentul la care au luat legătura cu el, nu aveau probe suficiente împotriva lui pentru reţinerea sa. 

Oamenii legii din România au reuşit deja să vorbească cu omologii lor olandezi şi au aflat că ar fi vorba despre un pedofil, au mai spus sursele citate.

Duminică seară, într-o conferinţă de presă, prim-procurorul Miahi Dincă a confrimat că printre suspecţi este şi un cetăţean străin, însă nu şi faptul că acesta ar fi olandez

„Ceea ce vă pot confirma că există un cetăţean străin care se află în acest cerc de suspecţi. Mai mult nu pot spune. Trupul fetiţei prezenta urme de violenţă. Evident că asupra acesteia a fost exercitată o forţă violentă, având în vedere că nu am găsit-o în viaţă. Urmează să stabilim dacă anumite urme de violenţă au fost produse de animale sălbatice aflate în zonă. În mod cert se va stabili la autopsie care au fost elementele de violenţă care au dus la moartea victimei. S-a făcut examinarea sumară a cadavrului”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Dincă. 

Deocamdată, nu au fost persoane reţinute. În acest moment, a fost demarată urmărirea penală in rem pentru omor şi răpire. 

conferinta fata moarta

Cauza a fost declinată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, cercetări făcându-se cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor, lipsire de libertate şi viol sau alte acte de agresiune sexuală. 

Principalul suspect era în ţară de câteva zile. Anchetatorii exclud varianta ca străinul să fi lucrat în echipă cu cineva la odiosul plan.

„Excludem să fie implicate mai multe persoane în acelaşi timp. Elementele ne conduc către un infractor singuratic. Există un suspect principal. Datele de până acum ne indică faptul că fetiţa, la momentul sesizării organelor de urmărire penală nu mai era în viaţă. Există o certitudine. Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, în momentul în care am văzut că respectivul autoturism, în momentul în care a ieşit din localitatea Gura Şuţii, a intrat în ultima localitate la un interval de aproximativ 30 de minute, în condiţiile în care traseul respectiv putea fi parcurs în două sau trei minute, la o viteză normală, legală”, adaugă procurorul.

Maşina cu care s-a plimbat prin Gura Şuţii suspectul a fost închiriată de la o firmă din Bucureşti. Maşina a fost sechestrată şi cercetată amănunţit de către criminalişti.

Fetiţa de 11 ani care a dispărut de vineri după-amiază din localitatea dâmboviţeană Gura Şuţii, în drum spre casă, a fost găsită duminică moartă pe un câmp, duminică.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Fetiţa de 11 ani dispărută în Dâmboviţa a fost găsită moartă, cu urme de violenţă pe corp. Principalul suspect, un cetăţean străin

VIDEO Rudele Adrianei iau în calcul varianta răpirii în scopul traficului de organe, după găsirea cadavrului fetei

VIDEO Fetiţă de 11 ani dispărută de acasă. Mama sa o aştepta să se întoarcă de la şcoală, dar nu a revenit: „Cred că cineva a răpit-o“

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite