O mare campioană a baschetului feminin se retrage. Monika Brosovszky-Boriga a spus adio carierei de jucătoare

O mare campioană a baschetului feminin se retrage. Monika Brosovszky-Boriga a spus adio carierei de jucătoare

În cadrul conferinţei de presă care a avut loc astăzi, la Sala Victoria din Arad, a fost anunţată retragerea emblematicei jucătoare a echipei de pe malul Mureşului

După mai bine de 30 de ani în care a activat la echipe det top din ţară, Monika Brosovszky-Boriga, spune adio carierei de jucătoare. Minoka a reuşit, în toţi aceşti ani, să adune 270 de selecţii în echipa naţională de baschet feminin a României. Sportiva în vârstă de 40 de ani a fost declarată de către Federaţia Română de Baschet "baschetbalista deceniului 2000-2010".

 
În cadrul conferinţei de presă care a avut loc astăzi, la Sala Victoria din Arad, a fost anunţată retragerea emblematicei jucătoare a echipei de pe malul Mureşului. Monika Brosovszky va fi noul director de imagine al grupării din Univ. Goldiş ICIM Arad şi se va ocupa de relaţia cu presa a clubului arădean. 
 

 
"În primul rând mă simt onorată, pentru că niciodată nu poţi să fii pregătit pentru acest moment de retragere. Mulţumesc clubului că totuşi m-au ţinut alături de echipă şi nu e o ruptură atât de mare şi definitivă de baschet. Eu voi ajuta cu tot ce pot, voi fi prezentă la orice solicitare. Mulţumesc pentru susţinerea acordată de-a lungul întregii cariere. Nu voi uita aceste momente, nu le poţi uita chiar dacă ai avea boala Alzheimer. Indiferent de situaţie, pe voi tot vă voi ţine minte", a spus Monika în cadrul conferinţei în care şi-a anunţat retragerea.
 

Cluburi la care a activat

 
1999-2000 - Clubul Sportiv "Baschet" Arad
2006-2007 - CSM Târgovişte
2007-2008 - Sf. Gheorghe Sfantu Gheorghe
2008-2009 - CSM Târgovişte
2009-2010 - CSM Târgovişte
2010-2011 - Clubul Sportiv "Baschet" Arad
2013-2014 - Clubul Sportiv "Baschet" Arad
 

Meci de retragere în viitorul apropiat

 
De asemenea, preşedintele clubului arădean, Marcel Urban, a anunţat că într-un viitor foarte apropiat se va organiza un meci de retragere al Monicăi Brosovszky, dar şi al altor jucătoare arădene emblematice, care şi-au încheiat cariera. 
 
„Sunt foarte emoţionată de acest moment, niciodată nu eşti pregătită pentru retragere. Vă mulţumesc tuturor pentru faptul că sunteţi alături de mine, baschetul rămâne viaţa mea, îl mănânc pe pâine. Mă bucur că această ruptură de teren nu e atât de bruscă, cu siguranţă voi ajuta cu tot ce pot echipa, dacă voi fi solicitată”, a spus Brosovszky, a cărui nume a fost scandat de fanii prezenţi în tribunele Polivalentei, a scris livearad.ro.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: